Sedat Yalçın Radyocularla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Sedat Yalçın Radyocularla Bir Araya Geldi

Sedat Yalçın Radyocularla Bir Araya Geldi

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'da yayın yapan radyo kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

12.10.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'da yayın yapan radyo kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Yalçın, toplantıda radyo temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Merinos Tarihi Tren İstasyonu'nda Bursa Radyolar Birliği (BURBİR) ve üyesi radyoların temsilcileri ile bir araya gelen Sedat Yalçın'a İl Tanıtım ve Medya Başkanı Ömer Demir de eşlik etti. Radyonun çok önemli bir iletişim aracı olduğunun altını çizen Yalçın, radyo temsilcileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Radyoların çok önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Yalçın, "Çok belirleyici, çok etkili bir rolünüz var. İyi kullanılması durumunda radyolar sayesinde toplumun birçok konudaki yanlış yönelişlerini düzelteme şansı var. Televizyonlar etkili ama sizler de en az onlar kadar etkilisiniz. Çünkü her sınıftan vatandaş sizi dinliyor. Radyoda verdiğiniz önemli bir mesaj, bir vatandaşın hayatında önemli bir dönüşümü sağlayabilir. O açıdan bence sizlerin ortak evrensel konularda ortak mesajlarınız olmalı" dedi.

"BURSA'DA HİÇBİR EKSİK COĞRAFYA YOK"

Radyoların kuruluş aşamasındaki 90'lı yılları hatırlatan Yalçın, Türkiye'de özgürlüklerin yolunun o yıllarda radyocular sayesinde açıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Zamanında 'TRT dışında radyo mu olur, ne konuşacakları belli mi olur' korkusu vardı. Hiç bir şey de olmadığı görüldü. Sonraki aşamalarda, diğer özgürlük alanlarında da benzer durumlar oldu. Bu tamamen Türkiye'nin kendi kaynaklarını kendi insanına kullandırmaya başlaması ile ilgili bir durum. Biz çok büyük bir imparatorluktan devam eden bir Cumhuriyetiz. Bizim farklı renklerin içimizde olması kadar doğal bir şey yok. Bu da bizim büyük zenginliğimiz. Bursa ekonomisinin canlı olmasını buna bağlıyorum. Bursa'da hiçbir eksik coğrafya yok. Kafkaslardan, Balkanlardan gelenler var. Anadolu'nun her şehri Bursa'da temsil ediliyor. Bu muhteşem bir durum. Bunu daha da iyi organize edip yönetmek gerekiyor. Burada hassasiyet kent yöneticilerine düşüyor. Bu kadar renkli bir topluluğun hepsini kucaklayarak, adaletli davranarak, hiç birini ötekileştirmeden süreci yönetmek gerekiyor. Toplumsal çeşitliliğin yönetimde de hassas olmalıyız. Vatandaşa bu duyguyu verdiğimiz zaman birçok işiniz kolaylaşıyor. Bu renkli ortamı canlı tutmanın yolu adaletli olmaktan geçer. Bunu mutlaka sağlamak lazım."

Sedat Yalçın, daha sonra "Bursa 2023 Kent Vizyonu" hakkında radyoculara geniş bir bilgi verdi. Sedat Yalçın, konuşmasının ardından radyo temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sedat Yalçın Radyocularla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement