Şehadetinin 20. Yılında Şehidin İsmi Okula Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehadetinin 20. Yılında Şehidin İsmi Okula Verildi

Muş'taki görevi sırasında 1997 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan piyade astsubay çavuş Engin Yalçın'ın ismi, şehadetinin yirminci yılında, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki bir okula verildi.

04.12.2017 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'taki görevi sırasında 1997 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan piyade astsubay çavuş Engin Yalçın'ın ismi, şehadetinin yirminci yılında, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki bir okula verildi.

Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla hizmet veren okulun ismi, düzenlenen törenle Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, törende yaptığı konuşmada, kendilerinin devlet için yaptıkları hizmetin, şehitlerin yaptıklarının yanında önemsiz kaldığını söyledi.

Şehitler ve gaziler için ne yapılsa az olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Şehidimizin ismi ona yakışır bir okula verildi. Ben bu ismin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimizden de her okula girişlerinde bu şehidimizin ismini görerek ibret almalarını temenni ediyorum. Bugüne kadar bu vatan uğrunda bu toprak için toprağa düşen bütün askerlerimize, polislerimize sadece güvenlik görevlileri değil öğretmenlerimize bu vatan için şehit olan, kaymakamlarımıza, savcılarımıza, hakimlerimize ve bütün kamu görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Törene katılan şehit annesi Hatice Yalçın da oğlunun isminin okula verilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

Oğlunun henüz 19 yaşındayken şehit olduğunu belirten Yalçın, "Dayanmak kolay değil. 20 senedir bir anne, yağlar gibi eriyor. Sizin sevginiz ve saygınız bana biraz da olsa moral veriyor. Üç çocuk annesiyim, vatan ve millet için her şeyi yaptım. Gece gündüz demeden tarlalarda evlatlarım için çalıştım. Rabbim bana güç verdi." dedi.

Törende konuşmaların ardından Yatağan Müftüsü Abdullah Kılıç tarafından dua edildi ve şehitler hayrına lokma ikramı yapıldı.

Törene, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Emre, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, daire amirleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehadetinin 20. Yılında Şehidin İsmi Okula Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement