Ses 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ses 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Ses 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 8. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

08.02.2014 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 8. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, KESK'e bağlı sendika başkanları ve üyeleri katıldı.

Genel Kurulda, divan kurulu seçimi yapılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından SES'in faaliyetlerini anlatan slayt gösterisi gerçekleştirildi.

Ardından açılış konuşmasını yapan Ses Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, "KESK 1990 yılında çalışanların dil, din, cinsiyet, ırk ve felsefi inanç ayrılığını göstermeksizin ekonomik ve demokratik haklarını savunmak için bağımsız ve özgür bir irade ile kurulmuştur. Kurulduğu günden buyana çalışanların haklarının savunucusu olmuş ve olmaya devam edecektir. Grevli toplu sözleşmeli sendikalar yasasını 1990 yılından günümüze kadar talep eden bizler, sendikalar yasasının hayata geçmesinin ısrarlı takipçisiyiz ve mücadelemizi bu haklarımızı alana kadar sürdüreceğiz. İşsizlik çığ gibi büyümüş, emekli açlığa mahkum edilmiş, işçi, memur komik zamlarla alay konusu haline gelmiştir. Tüm bunların üstüne tuzu biberi olarak da kamu her geçen gün daraltılmaktadır. Sağlığın ve sosyal güvenliğin daha iyi ve verimli olacağı söylemleri ile yapılan sağlıkta dönüşümün aslında sağlıkta yıkım olduğu yaşanarak görülmektedir. Her defasında çalışanların itirazlarına aldırmadan, sermayenin çıkarları doğrultusunda yaşa çıkartan, yargıda dönen kararlara hastaneler hastane birlikleri yasa tasarısı ile hastanelerimiz birer işletme haline dönüştürülmüştür. Sağlık çalışanları her zaman olduğu gibi şiddete maruz kalmaktadır. Bu konuyla ilgili sendikamız sağlık bakanlığında görüşme yapıldığını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü söylemektedir. Sendikamız tüzüğü gereği iki dönem üst üste yönetim kurulunda olan tekrar yönetim kuruluna aday olunmuyor.Bugüne kadar yanımda olanherkese teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra genel kurulda, çalışma ve faaliyet roporları okundu. SES'in yeni yönetimi ise şunlardan oluştu:

Esat Aşkar, Canan Edebali, Özlem Yavaş, İdris Yıldız, Barış Oymak, Ozan Çobanoğlu, Meryem Karadağ, Cemal Kocamanoğlu, Zekariya Genç, Mehmet İlker Demirel, Murat Demiroğlu, Yüksel Doğan, Semra Çelik, Mevlüt Gökgöz. Ayrıca, yeni yönetimin ise kendi aralarında toplantı yaptıktan sonra başkanın belirleneceği belirtildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ses 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement