Hayatını Kaybeden Şevket Uğurluer Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Hayatını Kaybeden Şevket Uğurluer Kimdir?

Hayatını Kaybeden Şevket Uğurluer Kimdir?

Zatürre nedeniyle bir süredir tedavi gören ünlü piyanist Şevket Uğurluer hayatını kaybetti. Peki, Şevket Uğurluer kimdir ve kaç yaşında?

24.04.2019 15:29  Güncelleme: 15:28

Zatürre hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden hayatını kaybeden Şevket Uğurluer kimdir? Şevket Uğurluer nereli? Şevket Uğurluer biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde…

ŞEVKET UĞURLUER KİMDİR?

Piyanist ve yorumcu Şevket Uğurluer, 1938'de dünyaya geldi. Müzik çalışmalarına ilkokul döneminde mandolinle başladı, profesyonel çalışma hayatına ise 1955'de geçti. Bazı orkestralarda 1961 yılına kadar görev aldı. Uğurluer, henüz 17 yaşındayken Erol Büyükburç, Metin Ersoy, Kanat Gür ve Salim Ağırbaş'la kendi adını taşıyan ''Şevket Uğurluer ve Arkadaşları'' adlı orkestrayı kurdu.

Hayatını Kaybeden Şevket Uğurluer Kimdir?

"Şevket Uğurluer ve Arkadaşları" adlı orkestra ile devrin önemli şarkılarını seslendirdi, folk ve klasik Türk müziği eserlerini caz ile birleştiren Uğurluer'in "Not Responsible", "Tombalacık Halimem", "You" isimli 45'lik plakları popüler eserleridir.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ ALDI

Uğurluer, 1991'deki "Eurovision Şarkı Yarışması"na "İki Dakika" adlı şarkının bestecisi olarak katıldı. 20 yıl boyunca TRT ekranlarında izleyiciyle buluşan "Anılarla Müzik" adlı programı hazırlayıp, sundu. 2018 yılında "25. İstanbul Caz Festivali" kapsamında "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

Hayatını Kaybeden Şevket Uğurluer Kimdir?

Son Dakika Güncel Hayatını Kaybeden Şevket Uğurluer Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement