Sibel Güngör Kızıltan, Bebeğimin Beslenme Kitabı'nın Telif Gelirini Koruncuk'a Bağışladı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Sibel Güngör Kızıltan, Bebeğimin Beslenme Kitabı'nın Telif Gelirini Koruncuk'a Bağışladı

Sibel Güngör Kızıltan, Bebeğimin Beslenme Kitabı\'nın Telif Gelirini Koruncuk\'a Bağışladı

Bebeklikten itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmanın ipuçlarını veren kitap, her çocuğun eşit şartlarda yetişmeye hakkı olduğuna inanarak, 34 yıldır korunmaya muhtaç miniklere kol kanat geren Koruncuk Vakfı ile yapılan işbirliğiyle daha da değer kazandı.

22.01.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bebeklikten itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmanın ipuçlarını veren kitap, her çocuğun eşit şartlarda yetişmeye hakkı olduğuna inanarak, 34 yıldır korunmaya muhtaç miniklere kol kanat geren Koruncuk Vakfı ile yapılan işbirliğiyle daha da değer kazandı.

Toplum sağlığıyla ilgili yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde annelerle sık sık buluşarak, çeşitli seminerlerde sorularını yanıtlayan Sibel Güngör Kızıltan'ın, Bebeğimin Beslenme Kitabı geçtiğimiz Aralık ayında raflardaki yerini aldı. Yazar, kitabın telif gelirini Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'ndaki çocuklara, Koruncuklar'a bağışladı.

Her bireyin sosyal sorumluluk bilincine sahip olabileceğine ve bir sonraki nesilleri de aynı doğrultuda yetiştirebileceğine inanan Kızıltan, benzer bir sosyal sorumluluk bilincine dayandırılarak yazılan Bebeğimin Beslenme Kitabı'nda çocuklara henüz bebekliklerinden itibaren kazandırılabilecek sağlıklı beslenme alışkanlığı üzerine yoğunlaşıyor. Kitapta 06-24 ay bebekler için beslenme önerileri, bebeklerde ek gıdalara geçiş, aylara göre başlanması gereken besinler, sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı haline getirilmesinin önemi gibi ana başlıklar yer alıyor.

Seray Sever de bu anlamlı geceye katılarak arkadaşı Sibel Güngör Kızıltan'a destek verdi. Yakın zamanda çocuklarla bir TV projesine başlayacak olan Sever, "Çocuklarla birlikte olmak, vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor. Böyle anlamlı bir projeye imza atan hem arkadaşım Sibel'i hem de Koruncuk Vakfı'nı tebrik ediyorum. Destek olmak için ben de kitap satın aldım" dedi.

Sibel Güngör Kızıltan, kitabı yazarken öncelikle her annenin bebeğinin ek gıdalara geçiş sürecinde aklına gelebilecek soruları, yaşadığı sıkıntıları göz önüne aldı. İçeriği oluştururken alışık olduğumuz Akdeniz tipi beslenme düzeninden, yurt dışında yayınlanmış bebek beslenmesi ile ilgili çeşitli kaynaklardan, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kurumların yayınlarından, Liverpool Üniversitesi Toplum Sağlığı Bölümü Yüksek Lisans çalışmalarından ve aynı zamanda, şu anda 5 yaşında olan ikiz kızlarını büyütürken yaşadığı kendi tecrübelerden faydalandı.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Sibel Güngör Kızıltan, Bebeğimin Beslenme Kitabı'nın Telif Gelirini Koruncuk'a Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement