RTÜK Başkanı: Şiddet ve Cinsellikten Şikayetçiyiz - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkanı: Şiddet ve Cinsellikten Şikayetçiyiz

RTÜK Başkanı: Şiddet ve Cinsellikten Şikayetçiyiz

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Davut Dursun, "En çok şikayet, dizilerdeki şiddet ve cinsellik oluyor." dedi.

12.06.2014 11:12  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜN TİRAN - UFUK ERTOP - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, "En çok şikayet, dizilerdeki şiddet ve cinsellik oluyor" dedi.

Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk seyircisinin genellikle dizi izlediğini söyledi. En fazla diziler izlendiğinden en çok şikayetlerin de dizilere geldiğini belirten Dursun, şöyle konuştu:

"Yayın ilkelerine dikkat edilmesi gerekiyor. Her dizinin belli bölümlerinde belli sahnelerine yönelik belli şikayetler oluyor. En çok şikayet dizilerdeki  şiddet ve cinsellik oluyor. Marjinal ilişkiler önde olursa marjinal ilişkiler oluyor. Bir dizinin herhangi bir haftaki bölümünde bir olumsuz sahne var, o şikayet konusu oluyor, ertesi hafta yine şikayet oluyor, daha sonra yine şikayet oluyor. O biraz da haftaki bölümlerle ilgili olabilir."

"Daha çok dramatik ögeleri izliyor"

Dursun, her izleyicinin televizyon programlarından beklentisinin farklı olduğunu söyledi. Her izleyicinin aynı nitelikteki diziyi ya da programı tercih etmediğini vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Bazı seyirciler, şiddet dozunun yüksek olduğu türden dizileri tercih ediyor. Türk seyircisi daha çok dramatik ögeleri izliyor. Dolayısıyla dizi denildiği zaman biraz dramanın olması, biraz acıklı sahnelerin olması, biraz romantizmin olması psikolojik eğilimlerin olması aranıyor. Gençlerin tercihleri farklı, ev hanımlarının tercihleri farklı, yaşlıların, belli yaşın üzerinde olanların tercihleri farklı. Dolayısıyla tercihleri biraz daha sınıf ve yaş dikkate alarak yapmak lazım."

Dursun, yasa koyucunun belirlediği yayın ilkelerinin diziler için de geçerli olduğunu dile getirdi. Bir diziyle ilgili şikayetlerin belirli dönemlerde biraz daha yükseldiğini ifade eden Dursun, "Bu dizi iki üç seneden beri Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinin başında geliyor" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel RTÜK Başkanı: Şiddet ve Cinsellikten Şikayetçiyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement