Siirt Üniversitesi'nde İslamofobi Konferansı - Son Dakika
Yerel

Siirt Üniversitesi'nde İslamofobi Konferansı

Siirt Üniversitesi\'nde İslamofobi Konferansı

Siirt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şadi Aydın, batıda İslamofobi’nin Endülüs ile başladığını söyledi.

04.05.2014 16:53

Siirt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şadi Aydın, batıda İslamofobi'nin Endülüs ile başladığını söyledi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şadi Aydın tarafından, 'Batıda İslam korkusunun mahiyeti, nedenleri ve Müslümanlara yansıması' konulu bir konferans verildi. Konferansta konuşan Aydın, Avrupa'daki İslam korkusunun yeni bir şey olmadığını, bu korkunun Endülüs ile başladığını, haçlı savaşları ile yavaşladığını ve Osmanlı Devleti'nin balkan fetihleri ile zirveye çıktığını söyledi. Batıdaki İslam korkusunun nedenlerinin ise İslam dünyası hakkındaki bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirten Aydın, "İslamofobi, Müslümanlarla iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor. Medyanın yaptığı yayınların bu korkunun körüklenmesine büyük etkisi var. Avrupa'daki İslam karşıtı laik Müslüman aydınların etkisi, kilise ve siyasilerin rolü ve tarihten gelen korkular orada yaşayan insanların Müslümanlara ön yargı ile bakmasına neden oluyor. Avrupa'da yaşanan İslam korkusu, Müslümanlara olumsuz yansıdığı gibi, sosyal hayattan da soğutuyor. Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, özellikle de dindar olanların kiralık ev aramadan, iş aramaya kadar hayatın birçok alanında dışlanmasına neden oluyor" dedi.

Konferans soru cevap kısmının ardından sonra erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Üniversitesi'nde İslamofobi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement