Siirtli Öğrenci, Gap Yeşil İnovasyon Projesi Finalinde İkinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Siirtli Öğrenci, Gap Yeşil İnovasyon Projesi Finalinde İkinci Oldu

Siirt'te ortaokulu öğrencisi Elif Efe, "Sürdürülebilir Bir Çevre İçin Yeni Bir Alternatif Perspektif" projesiyle ikinci oldu.

14.05.2019 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te ortaokulu öğrencisi Elif Efe, "Sürdürülebilir Bir Çevre İçin Yeni Bir Alternatif Perspektif" projesiyle ikinci oldu.

Sancaklar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Efe, danışman öğretmen Güney Özgün'ün desteğiyle okul bahçesinde topladığı ayrık otunu laboratuvarda çeşitli karışımlar sağlayarak sıvı bir madde özü ortaya çıkardı.

Proje ödevi, 08-10 Mayıs'ta Şanlıurfa'da bölge illeri arasında düzenlenen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Yeşil İnovasyon Projesi finalinde "Sürdürülebilir Bir Çevre İçin Yeni Bir Alternatif Perspektif" ismiyle ikinci oldu.

Geliştirilen sıvının tamamen kimyasal içermeyen çevre dostu olduğunu aktaran Fen Bilimleri Öğretmeni Güney Özgün, projenin evlerde kullanılan suyun sebep olduğu kireçlenme problemlerine karşı doğal bir çözüm olduğunu söyledi.

Sıvının temizlenen evsel araç gereçlerin üzerindeki kireçlerin anında çözüldüğünü belirten Özgün, şunları kaydetti:

"Elif ile hazırladığımız projeyle katıldığımız yarışmadan önemli bir derece aldık. Amacımız projemizde sürdürebilir bir çevreye katkı sağlamaktır. Bu katkı dahilinde yaptığımız işlem, kimyasal kireç sökücüleri, doğa dostu bir alternatif üretmekti. Bin 232 proje arasında ikinci olduk. Siirt'e dereceyle döndük, mutluyuz."

Efe, "Projenin amacı asiti çözen kimyasalları doğa dostu bir alternatif sunabilmektir. Ayrık otu özünün evsel kullanımlarda kireci tamamen çözebildiğini gözlemledik." dedi.

Siirtli Öğrenci, Gap Yeşil İnovasyon Projesi Finalinde İkinci Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirtli Öğrenci, Gap Yeşil İnovasyon Projesi Finalinde İkinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement