Silopi'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Silopi İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

17.04.2012 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Silopi Grand Otel'de düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Silopi İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde geçen yıl "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konusunun ele alındığını anımsattı.

Bu yıl bu merhametin daha somut hali olan ve bugün bütün İslam aleminin muhtaç olduğu önemli bir konuyu ele aldıklarını belirten Aktaş, şunları söyledi:

"Hazreti Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku"nu ele aldık. Biz kardeşliği temelleri Mekke'de atılan Medine'de de olgunlaşan kardeşlik bilincine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çıkar ve menfaatlerin kol gezdiği, ahlak ve edebin yok sayıldığı, para ve servetin insanları acımasızca kemirdiği bir zaman diliminden geçiyoruz. Onur ve şerefin ayaklar altına alındığı, Allah'a kul olması gerekirken geçici dünyevi menfaatlere teslim olunduğu zor bir dönemden geçiyoruz. Ne yazık ki insanlık, tarih boyunca pek çok kardeşlik ihlaline tanık oldu. Kardeşliği ortadan kaldıran, merhamet duygusunu yok eden bu acımasızlık, sayısız cinayet ve katliamlara hatta savaşlara yol açıyor."

Konuşmaların ardından İdil İlçe Müftüsü Hasan Yardak, "Hazreti Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" konulu seminer verdi.

Etkinlikte daha sonra ilahi grubunun Türkçe ve Kürtçe okuduğu mevlit ve ilahiler büyük ilgi görürken, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe, Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, ilçe müftüleri, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi'de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement