Simavlılar Zammı Unuttu - Son Dakika
Ekonomi

Simavlılar Zammı Unuttu

Simavlılar Zammı Unuttu

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayanlar zammı unuttu.

08.12.2013 16:24

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayanlar zammı unuttu. Belediyenin iki yıldır jeotermal enerji ile ısınma başta olmak üzere içme suyu, ulaşım, hamam, otopark ve cenaze hizmetlerine zam yapmaması ilçe merkezinde yaşayan 25 bin dolayındaki vatandaşı memnun ediyor.

Esnaflıktan gelen Belediye Başkanı Kasım Karahan, halkın çektiği sıkıntıları çok iyi bildiği için jeotermal başta olmak üzere içme suyu, ulaşım, hamam, otopark ve cenaze gibi temel hizmetlere iki yıldır bir kuruş zam yapmadı.

İlçede konutların jeotermalli ısınma bedelinin metrekaresinin 1 lira 18 kuruştan, suyun metreküpünün akıllı sayaçlarda 1.20 kuruştan, şehir içi belediye otobüs ücretlerinin 1 lira 25 kuruş, umumi hamamların erkekler için 3 lira 50 kuruş, hanımlar için 2 lira 50 kuruş, otoparkın saatinin 1 lira, cenaze hizmetlerinin hali vakti yerinde olmayanlar için ücretsiz, hali vakti yerinde olanlar için 2 yıldır 300 liradan işlem gördüğünü ifade eden Simavlılar bu jestinden dolayı başkanlarını yere göğe sığdıramıyor.

ZAM YAPMAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Kasım Karahan, 4,5 yıllık görev sürecinde vatandaşların tamamının yararlandığı temel hizmetlere bir kuruş bile zam yapmayarak dar gelirli vatandaşın yanında yer almaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Karahan, zam yapmayarak dayanabildikleri yere kadar dayanmaya çalıştıklarını anlattı.

Belediyenin temel hizmetlere iki yıldır zam yapmamasını çok güzel hizmetler olarak nitelendiren ev hanımı Şadiye Mencik (32), "Ev hanımları olarak Belediye Başkanımız Kasım Karahan ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

İsmail Gök (56) de şunları söyledi: "Belediyenin iki yıldır temel hizmetlere zam yapmaması yüzümüzü güldürüyor. Demek ki zam yapılmadan da hizmet verilebiliyormuş. İki yıldır zamsız hizmet sunulmasını takdirle karşılıyoruz. Allah, Belediye Başkanımız Karahan'dan razı olsun."

Ev hanımı Münise Biçer (34) de, belediyenin iki yıldır temel hizmetlere zam yapmamasının aile bütçelerine önemli katkı sağladığını söyledi. Biçer, zamsız hayatın bundan sonra da devam etmesi dileğiyle Başkan Kasım Karahan ve ekibine teşekkür etti.

Dört çocuk annesi ev hanımı Hafize Gökalp (26) de, "Jeotermal enerji bizim her şeyimiz. Mutfak ve banyoda 24 saat sıcak su elimizin altında. Jeotermalli ısınma sayesinde yuvalarımızda sıcak bir mutluluk yaşıyorsak bunu iki yıldır temel hizmetlere zam yapmayan belediyemize borçluyuz. Belediye Başkanımız ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Simavlılar Zammı Unuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement