Sındırgı Belediyesi Geleneği Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Sındırgı Belediyesi Geleneği Sürdürüyor

Sındırgı Belediyesi Geleneği Sürdürüyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde eski bir eğitimci olan başarılı belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından 2014 yılında verilen söz tutulduğu gibi proje geleneksel hale getirildi.

18.09.2017 17:14  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kitaplar Devletten, Kırtasiye Belediyeden projesi kapsamında bu güne kadar yaklaşık 10000 öğrenciye kırtasiye paketi dağıtıldı.

Sındırgı Belediyesi eğitim ve öğretime yaptığı katkıyı sürdürüyor. Sındırgı Belediyesi kentte bulunan okullarda okuyan ilkokul öğrencilerine 1500 paket kırtasiye yardımı yaptı. Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda hazırlanan kırtasiye paketleri meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri merkez ve kırsal mahallelerdeki ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası nedeniyle Kurtuluş İlköğretim okulunda tören düzenlendi.
Törene Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Başkan Yardımcısı Halil Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık daire amirleri, öğrenci ve veliler katıldı.

TÖRENDE İLKÖĞRETİM HAFTASI İLE İLGİLİ İLK KONUŞMAYI OKUL MÜDÜRÜ ETHEM SUTAŞ YAPTI.

SUTAŞ"1961 yılında çıkarılan kanunla eylül ayının üçüncü haftası ilköğretim haftası olarak kabul edilmiştir. Okuma, yazmanın anlam ve öneminin anlatıldığı bu haftaya, ilköğretim haftası denilmiştir. Bugün hep birlikte okulumuza, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı ve uğurlu olsun."sözleri ile ilköğretim haftası ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi.
Tören sonunda Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye setleri, protokol tarafından öğrencilere dağıtıldı. Ayrıca öğrencilerin birer gülü anımsattığını ve onları soldurmak yerine yaşatmak gerektiği vurgusunu yapmak üzere öğretmenlere gül verildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eğitime her alanda destek verdiklerini ve vereceklerini vurgulayarak"2014 yılında bir söz verdik. Dedik ki devletimiz çağ atladı. Önceleri kitap bulamazken, şimdi okullar açıldığı gibi kitaplar masalara geliyor. Biz de buna ek ne yapabiliriz dedik. Kitaplar Devletten Kırtasiye Sındırgı Belediyesinden adı altında bir proje başlatarak bu güne kadar yaklaşık 10000 öğrencimize ulaştık. Çocuklarımız soldurulmaması gereken bir gül. Bizler de onları yeşertmek adına, 15 Temmuzlara karşı daha güçlü bir nesil yetiştirmek adına her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Bugün de okullara merhaba dediler. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlar getirsin" Dedi.

Kaymakam Ateş ise"Kuşkusuz eğitim öğretim sadece bilgiyi yüklenmek anlamına gelmemektedir. Bizim düşündüğümüz anlamda eğitim aslında gerçeği aramak için tutkuyla mücadele etmek, ve bu dünyayı iyi yönde değiştirmek için çaba göstermektir. Eğitim öğretim demek bilgiye merhaba demek değildir. Her sabah güneşle uyanan yavrularımızın anne ve baba şefkatini hissetmeleri sıralarda oturdukları andan itibaren sizleri bir ana şefkatiyle kucaklamaları, baba sevgisi ile kutsamalarıdır. Eğitim öğretim dönemi demek aslında çocuklarımızın yaşama yeniden merhaba dedikleri, yaşamın gerçeklerini öğrendikleri bir süreçtir. Sosyalleştikleri olgunlaştıkları, ahlaki ve manevi yönden geliştikleri eğitim öğretim sürecidir. Ben sizlerden beklentim çocuklarımızı sadece ve sadece bilgi ile değil aynı zamanda ülke sevgisiyle, vatanperverlikle, cesaretle ve de disiplinle de donatmalarınızdır. Yürekten tüm öğretmenlerimizin bu bayramını kutluyorum, öğrencilerimizin bu şölenini yürekten kutluyorum. Velilerimizin bu şölene katkılarından dolayı velilerimize teşekkür ediyorum. Bu şölen hepimize ait. Bugün bir bayram kutluyoruz, bugün öğrencilerimizin okula merhaba deyişini kutluyoruz. Bugün güneşli sabaha uyanan yeni güneşlerin doğuşunu müjdeliyoruz. Bugün evet insan olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu onur hepimize ait. Bir kez daha 2017-2018 eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm öğretmenlerime ve öğrencilerime başarılar diliyorum. Allah'a emanet olun."sözleriyle öğrenci ve öğretmenlerin ilköğretim haftasını kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı Belediyesi Geleneği Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement