SİNOP VE SAMSUN'DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU; MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDILAR - Son Dakika
Güncel

SİNOP VE SAMSUN'DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU; MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sinop'ta sağanağın sel ve taşkınlara neden olduğu Ayancık ilçesindeki Ayancık Devlet Hastanesi'nin tedbir amacıyla tahliye edildiğini duyurdu.

11.08.2021 12:59  Güncelleme: 13:33

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sinop'ta sağanağın sel ve taşkınlara neden olduğu Ayancık ilçesindeki Ayancık Devlet Hastanesi'nin tedbir amacıyla tahliye edildiğini duyurdu. AFAD'ın açıklamasında; Ayancık'ta aşırı yağış sonucu mahsur kalanlar için 2 hava aracının görevlendirildiği, Sinop AFAD'dan 2 araç ile 6 personelin çalışmalarda yer aldığı, Tokat AFAD İl Müdürlüğü'nden 3 personel, 1 araç, 1 bot ve 2 motopomp, Samsun AFAD İl Müdürlüğü'nden 10 personel ve 2 araç personelinin de görevlendirmesinin yapıldığı kaydedildi.

Sinop-Türkeli-Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bölgedeki çalışmalar için Karayolları'ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder yönlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, itfaiye ekiplerinin su boşaltma çalışmaları yaptığı vurgulandı.

HELİKOPTERLE KURTARILDILAR

Selin vurduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyüne yönlendirilen 1 helikopterle ise mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalara başlandı. Helikopterle selde mahsur kalan bazı kişiler bölgeden alınırken, çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

SİNOP VE SAMSUN\'DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU; MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SİNOP VE SAMSUN'DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU; MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDILAR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement