Sırbistan'dan Türk işadamlarına yatırım çağrısı - - Son Dakika
Ekonomi

Sırbistan'dan Türk işadamlarına yatırım çağrısı -

Sırbistan başbakan yardımcıları Aleksandar Vuçiç ve Rasim Lyayiç, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'la birlikte Leskovac şehrinde Türk girişimcilerce kurulan ve yaklaşık 350 kişiyi istihdam eden ''Jeanci'' isimli tekstil fabrikasını ziyaret etti.

02.03.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan başbakan yardımcıları Aleksandar Vuçiç ve Rasim Lyayiç, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'la birlikte Leskovac şehrinde Türk girişimcilerce kurulan ve yaklaşık 350 kişiyi istihdam eden ''Jeanci'' isimli tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç, Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Lyayiç, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve Jeanci Genel Müdürü Taner Büyükcan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, firmanın sağladığı iş olanaklarının gelecekte artmasını dilediklerini belirtti.

Ülkedeki Türk yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vuçiç, ''Burada, ciddi işler yapan bir fabrikayı ziyaret ettik. İşleyen bir sistem ve yatırımlarını artırma arzusuna sahip insanlar gördük. Umarım, diğer Türk işadamları da Sırbistan'ın yatırım için iyi bir ülke olduğunun farkına vararak, ülkemize yatırım yapacak. Hükümetimiz, ülkeye yatırım yapacak Türk işadamlarına her türlü desteği vermeye hazırdır. Burada, kendinizi evinizdeymiş gibi hissedin'' dedi.

-Tekstil yıkama tesislerinin temeli atıldı

Bu arada, Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Lyayiç, Belgrad Büyükelçisi Bozay ve Jeanci Genel Müdürü Büyükcan, 400 kişilik istihdam sağlayacak tekstil yıkama tesislerinin temelini attı.

Temel atma töreninin ardından açıklamada bulunan Lyayiç, bu tür yatırımların artmasını dilediklerini belirterek, ''Bu fabrika, diğer Türk yatırımcılara da mesaj niteliği taşımalıdır. Sırbistan'a yatırım karlıdır. Sırbistan, istikrarlı bir ülkedir'' dedi.

Büyükelçi Bozay da Jeanci'nin Sırbistan'daki ciddi bir Türk yatırımı olduğunu belirterek, bugünkü organizasyonun tarihsel bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Sırbistan'a yapılan yatırımların, Avrupa Birliği'ne (AB) yapılmış yatırımlar olduğunu belirten Bozay, Sırbistan'ın AB'ye katılım müzakerelerini sürdüren bir ülke olduğunu hatırlattı.

Bozay, Jeanci firmasının Sırbistan'a yatırım yapacak diğer Türk firmalarına da örnek olması gerektiğini vurguladı.

Jeanci Genel Müdürü Büyükcan da yatırım yapılacak ülke arayışına dört yıl önce başladığını ve bu süreçte yaptığı araştırmalar neticesinde Sırbistan'ın en iyi imkanlara sahip olduğunu gördüğünü belirtti.

Büyükcan, mevcut fabrikada 350 kişinin çalıştığını ifade ederek, Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde açacakları iki yeni fabrika ile de yaklaşık bin kişiye daha istihdam sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Alınan bilgiye göre, Sırbistan'a şu ana kadar 3,5 milyon avro değerinde yatırım yapan Jeanci firması, ürettiği tekstil ürünlerinin tamamını İtalya'ya ihraç ediyor. Firmanın Sırbistan'daki toplam yatırımlarının 6 milyon avroya ulaşması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sırbistan'dan Türk işadamlarına yatırım çağrısı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement