Şırnak'ta doğa yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta doğa yürüyüşü

Şırnak\'ta doğa yürüyüşü

Şırnak Valiliği ve üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen doğa yürüyüşü düzenlendi.

13.11.2013 21:24

Şırnak Valiliği ve üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen doğa yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık, üniversite kampüsünün inşaatının olduğu alana kadar yürüdü.

İnşaat alanı yakınında Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ve kurum müdürleri, öğrencilerle birlikte halay çekti. Piknikte Şırnaklılara kavurma, pilav ve aşure ikram edildi.

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Akmaz, yaptığı konuşmada, Şırnaklıların üniversiteye verdikleri katkılardan ötürü teşekkür ettiğini belirterek, "Üniversite dediğimiz zaman yalnızca eğitim anlaşılmamalı eğitimin haricinde mutlaka bulunduğu ile sosyo-kültürel yapıda bazı katkılar sağlamalı. Üniversitemizin Şırnak'ımıza daima halkla olmasının bir göstergesidir. Üniversitem adına Şırnak halkına her yönden teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen katkıyı yapıyor" dedi.

Akmaz, kampüs inşaatının bitmesiyle beraber 11 bin öğrenci sayısına ulaşacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz 5. yılına girerken 3 bin 500 öğrencisi ile 6 fakülte, 2 enstitü ve 4 meslek yüksekokulu ile önümüzdeki yıl eğitimine sürdürüyor. Kampüsümüzün bitmesiyle birlikte de direk bir üniversite şehri olma noktasın da iddialıyız.2016 yılının sonunda yeni açılan bölümlerle beraber öğrenci sayımızın 11 bine ulaşmasını bekliyoruz.13 bine yakın bir öğrenci potansiyelimiz ile ŞÜ kenti tanıtacaktır. Artık halkla bütünleşen sosyal etkinlikleri artırmamız gerekiyor. Gençlerimizin ve halkımızın sportif aktivitelerinin katkı yapmak istiyoruz. Bu çerçevede kendi spor tesislerimiz tamamlanıncaya kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün tesislerini kullanacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta doğa yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement