Şırnak'ta Okur-yazar Buluşması - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Okur-yazar Buluşması

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan okuyucularla buluştu.

01.03.2018 14:21

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan okuyucularla buluştu.

"Sufi" ve" Mem u Zin" kitaplarının yazarı olan Baz, Atatürk Mahallesi Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Hz. Nuh'un Gemisi Kitap Kafe'de gerçekleştirilen "okur-yazar buluşması" etkinliğine katıldı.

Etkinliğe katılan ortaokul ve lise öğrencilerine, okumaya zaman ayırmaları ve önem vermelerini tavsiye eden Baz, şunları kaydetti:

"Bir insan ömrü ortalama 75 sene ise boşa geçirmemesi gereken bir zaman dilimi varsa sizin tam da bulunduğunuz bu dönemdir. Genç diye bir hazineden bahsediyorsak şu an bir hazine olan gençlik ile karşı karşıyayız. Onun için biz normal bir sohbet, imza günü yapmıyoruz. Bu şehrin dünyada isim yapmış Ebul-iz, Melaye Cezeri, Fakiye Teyran, Ahmedi Hani gibi şahsiyetler yetiştirmiş. Siz de neden onlardan biri olmayasınız."

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Rezzan Birlik de kentin sıkıntılı süreçleri atlattığını, devletin desteğiyle gençlerin okumaları için her türlü imkanın sağlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Baz, öğrencilere "Sufi" ve Mem u Zin" kitaplarını hediye ederek imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Okur-yazar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement