Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın Öldürülmesine İlişkin Davada Sanıklara Ceza Yağdı - Son Dakika
3. Sayfa

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın Öldürülmesine İlişkin Davada Sanıklara Ceza Yağdı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın makamında öldürülmesine ilişkin davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

26.12.2018 14:06  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın makamında öldürülmesine ilişkin davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken 3 sanık hakkında ise 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin görülen davada mütalaasını veren savcı, cinayetin sahte işlem yapan Keten İnşaatın ruhsatlarını iptal edilmesi üzerine işlendiğini açıkladı. 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın makamında vurularak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 12 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Cemil Candaş sahte işlemleri iptal ederek suç duyurusunda bulundu Mütalaada; Cemil Candaş'ın, görevli olduğu dönemde Şişli Belediyesi tarafından kullanılmakta olan yapım, kullanma ve yıkım ruhsatlarının düzenlendiği MAKS isimli sisteme kaçak girildiğini tespit ettiği yer aldı. Bu sistem üzerinden bir kısım kişilere ait taşınmazların ruhsatlarının tanzim edildiğini fark eden Candaş'ın, söz konusu sahte işlemleri önce iptal ettiği ardından da suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

ŞİŞLİ Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın iki sene önce belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken; 3 sanık hakkında ise 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıkların ise beraati talep edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hacı Avcı, Şenol Şahin, Rıza Keten ve Engin Gölve ile başka suçtan tutuklu sanık Bilal Yaman getirildi. Öldürülen Cemil Candaş'ın eşi Nurcan Candaş ile kardeşi Cemal Candaş, Naci Candaş ve Çağlar Candaş ile Çağlar Candaş da duruşmada hazır bulundu.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş\'ın Öldürülmesine İlişkin Davada Sanıklara Ceza Yağdı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın Öldürülmesine İlişkin Davada Sanıklara Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement