Sivas - Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Sivas - Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sivas - Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine yardım Sivas'ta lise ve ortaokul öğrenciler düzenledikleri kampanyayla topladıkları un ve kuru gıdadan oluşan bir TIR yardımı Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderdi.

30.12.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Sivas'ta lise ve ortaokul öğrenciler düzenledikleri kampanyayla topladıkları un ve kuru gıdadan oluşan bir TIR yardımı Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderdi.

Esed ve Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde kentteki lise ve ortaokul öğrencileri yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 25 ton un ve 2 ton kuru gıda malzemesi toplandı. Toplanan yardımların gönderilmesi için Okullar Bölgesi'nde tören düzenlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı Sivas Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak, Esed rejimi ve onun işbirlikçisi Rusya, Çin, İran ile terör örgütü IŞİD tarafından kardeşlerimiz Bayırbucak Türkmenleri'ne karşı sivil, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden büyük bir katliam ve soykırım yapılmaktadır. Kardeşlerimiz ne yazık ki dünyanın gözleri önünde vahşice katledilmektedir. Komşu ülke Suriye'de beş yıldır süren iç savaşta en büyük sıkıntıyı ve acıyı çekenler Türkmen kardeşlerimizdir dedi.

Toplanan yardımlarda öğrencilerin büyük emeği olduğunu belirten Çakmak, Bugün bölgeye 13'üncü TIR'ımızı gönderiyoruz. Bu TIR'ımız 500 çuval 25 ton un ve 2 ton kuru gıdadan oluşmaktadır. Bu unlar okullarımızdaki öğretmenlerimizin ve küçücük elleri kocaman yürekleriyle sevgi dolu öğrencilerimizin emekleridir. 2 ton kuru gıda Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan yürekli polis kardeşlerimizin destekleridir. Suriye'de ekmek 18 liraya kadar yükselmiştir. Açlık ve kıtlık Suriye'de baş göstermiştir diye konuştu. Yapılan duanın ardından yardım TIR'ı yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement