Sivasta Madımak Otelinin Yakılması Davası Devam Ediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sivasta Madımak Otelinin Yakılması Davası Devam Ediyor

Sivasta Madımak Otelinin Yakılması Davası Devam Ediyor
11.05.2023 17:31

Sivasta Madımak Otelinin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin davada firari sanıkların yargılanması devam ediyor. Avukatlar ve Alevi sivil toplum örgütleri duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, bir sonraki celseyi 14 Eylüle erteledi.

Sivas'ta Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin görülen davada dosyası ayrılan firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş'ın yargılanmasına devam edildi. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya avukatlar ile Alevi sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı. Mahkeme başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından avukatlara söz verdi.

Beyanında yaşanan olayların katliam olduğunu savunan avukat, "Anayasa 10. madde gereğince din, renk, mezhep vb. ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir. O yüzden Anayasa olarak kişinin mal ve can güvenliği teminat altına alınmış olmasına rağmen Alevilerin bu ülkede can ve mal güvenliği yoktur. Devlet görevlilerinden hiçbiri ifade için çağrılmadı. Temel Karamollaoğlu mahkemeye çağrılmadı. Buradan hareketle Temel Karamollaoğlu'na sorulmak üzere olaydan önce Madımak Oteli'nin önüne belediyece döşenen taşlar nerede kullanılmıştır? Taşların akıbeti nedir, nereye gitmiştir? Temel Bey'e bu taşların sorulmasını, mahkemenizce sorulmasını talep ediyorum. Madımak Oteli'nin önüne 2 gün önce yığılan taşlar nereye gitti? Bunun mahkemenizce Sivas Belediyesi Başkanlığına sorulmasını talep ediyorum. Direkt Temel Bey'e de sorabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Beyanların ardından o dönem Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu'nun dinlenmesi talebi mahkeme heyetince reddedildi. Avukatlar, bir sonraki duruşmanın adli tatil sonrasına verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bir sonraki celseyi 14 Eylül'e erteledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sivasta Madımak Otelinin Yakılması Davası Devam Ediyor - Son Dakika


Advertisement