Siverek'e Yerleşen Suriyeliler Kurslarda Türkçe Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Siverek'e Yerleşen Suriyeliler Kurslarda Türkçe Öğreniyor

Siverek\'e Yerleşen Suriyeliler Kurslarda Türkçe Öğreniyor

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne yerleşen Suriyeli aileler için Türkçe Dil Kursu açıldı.

08.02.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne yerleşen Suriyeli aileler için Türkçe Dil Kursu açıldı. Kursa katılan Suriyeliler'e 2 ay boyunca dil eğitimi verilecek.

İç savaşın sürdüğü Suriye'den kaçan onlarca aile, sınırı geçerek geldikleri Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki yakınlarının yanına yerleşti. Siverek'te yaşamaya başlayan Suriyeliler, iletişim noktasında yaşadıkları sıkıntının giderilmesi için yetkililere başvurdu. Talebi değerlendiren Halk Eğitim Merkezi, Suriyeliler'e yönelik Türkçe Dil Kursu açılmasını kararlaştırdı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursa katılan 31 Suriyeli, haftanın 4 günü Türkçe öğrenmeye çalışıyor. Kurs öğretmeni Mahmut Kışlar, aralarında çocukların da, üniversite mezunlarının da bulunduğu kursiyerlerin Türkçe öğrenmeye çok hevesli olduklarını söyledi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücesoy ise 2 ay sürecek kursa ilgi gösterildiğini ve dönem sonunda yeni kurs açılacağını ifade etti. - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverek'e Yerleşen Suriyeliler Kurslarda Türkçe Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement