Siverek?te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Etti - Son Dakika
Güncel

Siverek?te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Etti

Siverek?te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Etti

Siverek'te darbe karşıtı gösteriler devam ettiŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde darbeye karşı vatandaşlar caddelere sokaklara çıkarak darbe teşebbüsünü protestosu gece de sürdü.

17.07.2016 14:13

Siverek'te darbe karşıtı gösteriler devam etti

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde darbeye karşı vatandaşlar caddelere sokaklara çıkarak darbe teşebbüsünü protestosu gece de sürdü.

İlçe emniyet müdürlüğü ile AK Parti ilçe binası önünde toplanan kabalık içinde bazı vatandaşlar kefenli gelirken, bir vatandaş ise Türk bayrağı astığı develeri ile geldi.

Protestolarda ilçede faaliyet gösteren 42 STK'nın bir araya gelmesiyle oluşturulan sivil inisiyatif basın açıklaması yaptı.

Siverek Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Ökenek, basın açıklamasında darbe girişimine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise darbecilerin jakoben anlayışla milletin tüm değerlerini çizmeleri altında ezen bir zihniyete sahip olduğunu belirterek, "Ama bunlar bir şeyi hesaba katmadılar bir şeyi düşünemediler sizlerin dik duruşunu, hakka bağlılığınızı, lidere bağlılığınızı dikkate almadılar. Alanları terk etmeyeceğiz bu alanlar sizindir dün geceden bu geceye kadar beklediğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar darbe teşebbüsü sırasında yaşamını yitiren şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverek?te Darbe Karşıtı Gösteriler Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement