Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek Kaymakamlığı'nca Karacadağ Kalkınma Ajansı ile ilçede yürütülen saha çalışmalarının sonuçları bir kitapta toplandı.

07.08.2012 18:00

Siverek Kaymakamlığı'nca Karacadağ Kalkınma Ajansı ile ilçede yürütülen saha çalışmalarının sonuçları bir kitapta toplandı.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 8 ay önce 15 araştırmacıyla başlatılan "Siverek ilçesi yerel analiz" projesinin saha araştırma verilerinin 95 sayfalık kitap haline getirilerek, ilgili bakanlıklar ve bölge milletvekillerine gönderildiğini belirtti.

İlçede dezavantajlı toplum kesimlerinin belirlenmesi için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Hersanlıoğlu, korunmaya muhtaç çocuklar, bakıma muhtaç yaşlılar ve dul kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı grupların bu çalışmayla belirlendiğini dile getirdi.

-"Mavi Kapak" kampanyası

Siverek Bedensel Engelliler Derneği'nce yürütülen "Mavi Kapak" kampanyasına ilgi gösterildi.

Gazi Çay Bahçesi ile Siverek Kalesi'nin Sosyal tesislerinin çalışanları, topladıkları 40 bin kapağı, Belediye Özel Kalem Müdürü Serkan Akın'a teslim etti.

Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kampanyaya destek olmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

Belediye olarak her zaman engelli vatandaşların yanında yer almaya çalıştıklarını aktaran Akın, bu konuda yapılan çalışmalara destek verdiklerini kaydetti.

Muhabir: Şükrü Dolaş/ Yasin Dikme

Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement