Soğuk Kış Günlerinde Bitkisel Çay Tavsiyesi - Son Dakika
Yerel

Soğuk Kış Günlerinde Bitkisel Çay Tavsiyesi

Gölbaşı'nda aktarcılık yapan Ali Şenol, gribal enfeksiyonlara karşı bitki çaylarının önleyici özelliğinin olduğunu belirterek, bitkisel çayların soğuk algınlığına, grip, bronşit ve keskin öksürüklere iyi geldiğini söyledi.

11.02.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı'nda aktarcılık yapan Ali Şenol, gribal enfeksiyonlara karşı bitki çaylarının önleyici özelliğinin olduğunu belirterek, bitkisel çayların soğuk algınlığına, grip, bronşit ve keskin öksürüklere iyi geldiğini söyledi.

Kış mevsimiyle birlikte gribal enfeksiyon vakalarının arttığını fakat öncelikli olarak vatandaşların düzenli beslenmeleri gerektiğini kaydeden Ali Şenol, hastalık süresince soğuk havalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Düzenli beslenme olmadığı zaman hiçbir ilaçta ve bitkide olsa kesinlikle iyi gelmeyeceğini ifade eden Şenol, "beslenme kalitemizi yüksek tutmamız lazım. Tavsiye olarak ada çayı, ekinazya çayı ve menengiçin kendisini de yiye bilir ya da kahvesini de içebilirsiniz"dedi.

Şenol, şunları kaydetti:

"Ada çayı, kuşburnu, babüsküs gibi çayları değişik şeylerde de tavsiye edebiliriz. Mesela bunların hepsini harmanlayacak olursak, ya da karışık çay haline getirmek istersek, içine biraz havlıca, tarçın karanfil, zencefil bunun yanında okalüktüs yaprağı da keskin öksürüklere çok iyi gelir. Ihlamur ter bezlerini iyi çalıştırdığı için, ıhlamuru içtiğimiz gün muhakkak soğuk ortamda olmamamız lazım ve hatta mümkünse dışarıya çıkmayacağımız anlarda yatmaya yakın saatlerde alalım. Ihlamur ter bezlerimizi çalıştırdığı için, soğuk bir yerde kalırsak o ter suyu kuruduğu zaman hastalığımız iyileşmez. Serinletici gıdalardan uzak durmamız lazım. Gribal enfeksiyon ve daha sonra öksürük, palanşit, bronşit gibi sendromlarda biraz daha serinletici gıda dediğim kola, asitli gıdalar özellikle ayran bunlar gibi serinletici gıdalardan uzak durmalıyız. Düzenli beslenme olmadığı sürece, ne yaparsak yapalım ne tür ilaç yada bitkisel çay kullanırsak kullanalım hastalık geçmez, geçse bile tekrar, tekrar devam eder."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soğuk Kış Günlerinde Bitkisel Çay Tavsiyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement