Son dakika haberi: Bacağı kopan leylek yavrusu tedaviye alındı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi: Bacağı kopan leylek yavrusu tedaviye alındı

Son dakika haberi: Bacağı kopan leylek yavrusu tedaviye alındı

Son dakika haberi: AYDIN'ın Söke ilçesinde elektrik direğindeki yuvasında sol bacağı kopmuş olan leylek yavrusu, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) görevlilerince kurtarılarak tedaviye alındı.

02.07.2020 18:11  Güncelleme: 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Söke ilçesinde elektrik direğindeki yuvasında sol bacağı kopmuş olan leylek yavrusu, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) görevlilerince kurtarılarak tedaviye alındı.

Söke'nin kırsal Yeşilköy Mahallesi'nde elektrik direği üzerindeki yuvada bir leyleğin hareket edemediğini fark eden çevredekiler, durumu EKODOSD yetkililerine bildirdi. Bölgeye giden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, elektrik dağıtım firması ekiplerinin yardımıyla direğin üzerindeki yaralı leyleği indirdi. Yavru leyleğin bir bacağının kopmuş olduğunu gören Sürücü, dernek binasına götürüp, gerekli ilk müdahaleyi yaptı.

Sürücü, yuvada 4 leylek yavrusu olduğunu gördüklerini belirtip, "Yaralı yavru leyleğin kardeşleriyle birlikte göç etmesi çok zor. Bu leyleğin durumunu Doğa Koruma Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğü'ne bildirdik. Protokol kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürülecek. Orada yapılabilirse bir protez bacak yapılacak. Belki o zaman bir uçma şansı olacak. Olmazsa sürekli olarak rehabilitasyon merkezinde kalacak" dedi.

Sürücü, leyleğin bacağının bölgede saman balyalarını bağlamak için kullanılan plastik iplere takılması sonucu kopmuş olabileceğini söyledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi: Bacağı kopan leylek yavrusu tedaviye alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement