Son Dakika! Kurtulmuş: Operasyon Cumhuriyet'in Yazar Kadrosuna Değil - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! Kurtulmuş: Operasyon Cumhuriyet'in Yazar Kadrosuna Değil

Son Dakika! Kurtulmuş: Operasyon Cumhuriyet\'in Yazar Kadrosuna Değil

Son dakika gelişmesi... Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik süren operasyonla ilgili Hükümetten ilk açıklama geldi. Kurtulmuş, "Cumhuriyet'in yazar kadrosuna değil, Cumhuriyet gazetesine ve vakfa ilişkin başlatılan bir soruşturma var." dedi.

31.10.2016 17:51  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonda Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile gazetenin yazar ve yöneticilerinden Turhan Günay, Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Bülent Yener, Eser Sevinç gözaltına alındı. Gazetenin Yayın Danışmanı Kadri Gürsel de gözaltına alınanlar arasında. Hükümet'ten ilk açıklamayı ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş, "Operasyon Cumhuriyet'in yazar kadrosuna değildir. Bu, tüzel kişiye açılmış bir soruşturmadır. Devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu süreci izleyeceğiz. Bizim bir şey söylememiz mümkün değil, doğru da değil" değerlendirmesinde bulundu.

HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik polis operasyonu ile ilgili soruyu yanıtladı.

"OPERASYON CUMHURİYET'İN YAZAR KADROSUNA DEĞİL"

Kurtulmuş, "Cumhuriyet'in yazar kadrosuna değil, Cumhuriyet gazetesine ve vakfa ilişkin, 18.08.2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan bir soruşturma var.

"HEP BERABER BU SÜRECİ İZLEYECEĞİZ"

Bu, tüzel kişiye açılmış bir soruşturmadır. Dün itibarıyla ise arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş ve bugün itibarıyle ilgili kişiler için başlatılmıştır. Devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu süreci izleyeceğiz. Bizim bir şey söylememiz mümkün değil, doğru da değil" diye konuştu.

Son Dakika Güncel Son Dakika! Kurtulmuş: Operasyon Cumhuriyet'in Yazar Kadrosuna Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement