'Sosyal Sorumluluk Fotoğraf Sergisi' - Son Dakika
Güncel

'Sosyal Sorumluluk Fotoğraf Sergisi'

\'Sosyal Sorumluluk Fotoğraf Sergisi\'

Bugüne kadar hep onların fotoğrafları çekildi, sergilerde yer aldı.

02.12.2011 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir Renk Sizden Bir Renk Bizden

Bugüne kadar hep onların fotoğrafları çekildi, sergilerde yer aldı. Onların hayatları ifade edilmeye, anlaşılmaya çalışıldı ama onların çektiği fotoğrafları hiç görmedik ya da göstermeye çekindiler.

Hem öğrendiler, hem eğlendiler, şimdi de bir projeye katkıda bulundular. Belki de yolda gördüğümüzde yolumuzu değiştirdiğimiz, parmakla gösterdiğimiz ya da gözlerine bakmaya çekindiğimiz o melek çocuklar bize çok güzel bir etkinlik ile "Biz de varız, buradayız" diyorlar. Ellerinde fotoğraf makineleri ile kırda bayırda gezdiler. Şimdi de çektikleri fotoğrafları sergiliyorlar.

KİM BU YETENEKLİ ÇOCUKLAR?

Otizm, Down Sendromu ve Hiperaktif Davranış Bozuklukları olan yaşları 10 ile 20 arasında değişen toplamda 13 çocuk bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Üstelik sergiden elde edilecek gelir yine özel eğitime gereksinimi olan başka çocukların faydalanması için kullanılacak. Proje Koordinatörleri Nur Başkuyu ve Etem Çolak önderliğinde çocukların toplumsal iletişimlerini geliştirmek, kişisel becerilerine katkıda bulunmak, özgüven ve becerilerini öne çıkarabilmek amacı ile böyle bir sosyal sorumluluk projesine başlandı. Renkli Makara, fotoğraf eğitimlerini gerçekleştirdi. Her ay uygulama çekimleri yapıldı. Ataşehir Fotoğraf Grubu üyeleri her çekim günü bir çocuğa eşlik etti. Çünkü çocuklar ilk kez yanlarında velileri olmadan sokağa çıktılar. Bir aktiviteye katıldılar. 6 ay süren çalışmanın sonunda ise çekilen binlerce fotoğraf arasından seçilen 55 fotoğraf ile sergi açılmaya karar verildi.

SİZLERİ DE BEKLİYORUZ

Çocuklarımızın bu heyecanını paylaşmaya, onların neleri başarabildiklerini görmeye sizleri de davet ediyoruz. 3 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'de açılacak olan fotoğraf sergisi 9 Aralık tarihine kadar Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Yer : Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Tarih : 03.12.2011 Cumartesi

Saat : 13:00 – 18:00

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Sosyal Sorumluluk Fotoğraf Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement