'Striptiz Garsonlar ile Rezil Oluyoruz' - Son Dakika
Yerel

'Striptiz Garsonlar ile Rezil Oluyoruz'

\'Striptiz Garsonlar ile Rezil Oluyoruz\'

Antalya'nın Alanya ilçesinde Belediye Meclisi'nde komisyon kararlarının görüşülmesinin ardından CHP'li Levent Benal ve Serdar Noyan'ın gündeme getirdiği konular, farklı turizm sorunlarını ortaya çıkardı.

07.05.2013 20:56

Antalya'nın Alanya ilçesinde Belediye Meclisi'nde komisyon kararlarının görüşülmesinin ardından CHP'li Levent Benal ve Serdar Noyan'ın gündeme getirdiği konular, farklı turizm sorunlarını ortaya çıkardı. Benal, alt geçitlerin pisliğine değinirken, Noyan ise ruhsata aykırı yüksek sesli müzik yapan restoranların ahlaka aykırı şovlar yaptığını söyledi. Noyan, "Garsonlar striptiz yapıyor. 'Alanya restoran show' yazıp bakın, Youtube'a turistler videoları koymuş. Böyle dünyaya rezil oluyoruz" dedi.

Alanya Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Kemal Dere başkanlığında gerçekleştirildi. Dere'yi vekili bırakan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AKP'li Meclis Üyesi Serhat Kayış, CHP'li Meclis Üyesi Nilüfer Zavlak, MHP'li Meclis Üyesi İbrahim Görüş meclis toplantısına katılmadı. Bütçe Komisyonu kararlarının okunması ile başlayan mecliste 2012 mali yılı gelir gider kesin hesabı oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, gelir ve gider bütçesinin 112 milyon 320 bin olduğu belirtildi. Encümenin kanunen ihaleye verme süresinin 3 yıl olmasından dolayı ciddi yatırımcıların ihalelere katılmaması göz önünde bulundurularak Damlataş Mağarası yanındaki belediyeye ait 4 nolu işyerinin 5 yıl süre kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verildi.

Çıplaklı, Oba ve Konaklı beldelerinden gelen talepler görüşülerek kabul edildi. Oba Belediyesi'nden bütçe komisyonuna havale edilen söz konusu belediye hissesinin aynı ada parselde bulunan diğer hissedara satışının yapılması ile ilgili talebini komisyonun meclis kararına bırakması tartışmalara neden oldu. Komisyon Başkanı Hüsnü Akçalıoğlu, karar ile ilgili açıklamayı yaparken, MHP Meclis Üyesi Cemal Palamutçu hazine arazilerinin atışının başbakanın bizzat izni ile yapıldığını belirterek çeşitli itirazlarda bulundu. Başkan Vekili Dere, "Bizim kararımız sadece satılıp satılmaması konusunda öneridir. Tasarruf İçişleri Bakanlığı'ndadır" diye konuştu.

AKP'li Meclis Üyesi Mustafa Berberoğlu da değere uygun bir şekilde satılıp vatandaşların mağduriyetinin kalması gerektiğini dile getirdi.

'MECLİS GÜNAH KEÇİSİ OLSUN DİYE UĞRAŞILIYOR'

Ancak Palamutçu ve CHP'li Meclis Üyesi Serdar Noyan'ın itirazlarına devam etti. Palamutçu, "Burada meclis günah keçisi olsun diye uğraşılıyor. Komisyon üzerinden sorumluğu atmak istiyor. Komisyon olarak bir tasarrufta bulunmaları gerekiyor. O nedenle ilgili üç kararın komisyona geri gönderilmesini öneriyorum" dedi.

Dere'nin oylamaya sunması ile ilgili üç madde tekrar incelenmek üzere komisyona geri gönderildi. Bütçe Komisyon kararlarının ardından İmar Komisyonu kararlarının müzakeresine geçildi. Oba Belediyesi'nin beldeki bir parselin 'Özel Yurt Alanı' olarak değiştirilmesi ile ilgili tadilat talebini, 11 kabul, 10 ret ve 1 çekimser ile kabul edildi. Oylamada AKP'liler kabul; CHP, MHP ve Bağımsızlar ret oyu verirler Dere çekimser kaldı. Oba'dan gelen Alanya Belediyesi'nin 1987 yılından ruhsatlandırdığı yapının yeniden ruhsatlandırma kararı da 15 oy ile kabul edildi.

Tosmur Belediyesi'nin beldeki ilgili parsellere yönelik daha önce Alanya Belediyesi Ocak Ayı Meclisi'nde onaylanan imar planı tadilatına askı süresi içinde yapılan itirazlar ile ilgili olarak alınan Tosmur Belediye Meclisi kararına uygun görüş verilmediği bildirildi. Kestel Belediyesi'nin AÜ İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, MYO ve çevresindeki mülkiyetleri kapsayan imar planına uygun görüş verildi. İmar komisyonu kararlarının tamamı okunup karara bağlanmasının ardından Başkan Vekili Kemal Dere, belediye meclisinin 1 aylık tatile yılın hangi ayında gireceğinin tespitini yapmak için Ağustos ayı önerisini oylama sundu. Oylamada meclisin ağustos ayında tatil olmasına karar verildi. Mecliste gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından görüş ve öneriler bölümüne geçildi.

'ALT GEÇİTLER TUVALET GİBİ'

Meclisin görüş ve öneriler bölümünde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Levent Benal, Çevreyolu Caddesi'nde bulunan alt geçitlerin bakımsızlığından şikayetçi oldu. Benal, "Gerekli temizlik ve bakımları yapılıp, yabancılar içinde yön ve yazılı tabelalar konulması gerekir. Hepsinin durumu hiç hoş değil" dedi. Benal'ın önerisi üzerine konuşan Başkan Vekili Dere, "Haftada en az bir iki defa yıkatıyoruz, itina ile temizliğini yapıyoruz. Özür dileyerekten söylüyorum çöp atılmasının yanı sıra tuvaletmiş gibi pisletiyor. Diğer yandan inanın ışık takmaya yetişemiyoruz. Sürekli ışıklar kırılıyor. Bunların önüne geçmek için kameralar ile ilgili bir çalışmamız var" diye konuştu.

AKP'li Üye Berberoğlu ise alt geçitlere tuvalet konulması önerisinde bulundu.

Mecliste bir öneri de Noyan'dan geldi. Noyan, özellikle oturma alanlarının bulunduğu cadde sokaklarda restoran ruhsatı ile yüksek sesle müzik yayını yaparak gürültü kirliliğine sebep olan restoranların çevreyi oldukça rahatsız ettiğine değinen Noyan, "Müziğin dışında ahlaka aykırı şovlar yapılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Çevre Sağlık ve Kontrol Müdürlüğü'ne başvurdum ama netice alamadım. Masa üstü dans edip soyunarak dans ediyorlar. Bu tür şovlar ulu orta yerde değil, 18 yaşın üstündekilerin girebileceği yerlerde yapılır. Üstelik striptizi erkekler değil kadınlar yapar. Ama Alanya'da erkek garsonlar yapıyor. Ben gizli kamera ile görüntüledim. Ayrıca 'Alanya restoran show' yazıp bakın, Youtube'a turistler videoları koymuş. Böyle dünyaya rezil oluyoruz.

Belediye, kaymakamlık, emniyet ciddi çalışmalar yapmalı" dedi.

Noyan'ın sözleri üzerine Dere, Çevre Sağlık ve Kontrol Müdürü Özcan Saraç'ı meclise çağırarak, gerekli açıklamanın birinci ağızdan yapılmasını sağladı. Saraç, yasalar çerçevesinde ellerinde bulunan yetkilerden ve çeşitli çalışmalardan bahsederken, Dere de birçok konuda zabıtanın yetkisinin bulunmadığına dikkat çekti. AKP'li Meclis Üyesi Eray Erdem ise, turizmdeki rekabetin işletmecileri düşürdüğü duruma değindi. Erdem "Rekabet öyle bir hal almış ki müşteri kapmak için yapılmayan maymunluk yok. Ruhsatlandırırken işletme çeşidinin yerine, sayısına dikkat etmek lazım. Eğer bu konuda ciddi rahatsızlık varsa kamuoyu yoklaması yaparak bu yerlerin engellenmesine gidilebilir" diye konuştu.

Görüş ve önerilerin ardından saat 14.00'da başlayan meclis toplantısı 15.50'de sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Striptiz Garsonlar ile Rezil Oluyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement