Sudan'da Oyunla Gelen Eğitim ve Öğretim - Son Dakika
Güncel

Sudan'da Oyunla Gelen Eğitim ve Öğretim

Sudan’ın Omdurman şehrinde Türk yardımseverlerin yaptırdığı külliyeler, okulların tatil olmasıyla birlikte birçok talebeye eğitim veriyor.

15.02.2018 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan'ın Omdurman şehrinde Türk yardımseverlerin yaptırdığı külliyeler, okulların tatil olmasıyla birlikte birçok talebeye eğitim veriyor.

Sudan'ın Hartum eyaletindeki Omdurman şehrinde okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar Türk yardımseverlerin yaptırdığı külliyelere akın etti. Öğrenciler, 4 aylık okul tatillerini külliyede Kur'an-ı Kerim, ilim ve fıkıh eğitimi alarak değerlendiriyor. İhlas Vakfı tarafından yaptırılan külliyenin öğretmeni Nureddin Muhammed öğrencilerin nasıl eğitim aldığını anlattı. Öğrencilerin oyun oynar gibi ezber yapmalarını sağladıklarını anlatan Nureddin Muhammed, "Burada günde 5 saatten fazla öğrenciler zamanını geçiriyor. Burayı sevmelerini ve yaptıkları işten zevk almaları için eğitimimizi farklı şekilde oyun oynar gibi ve yarış yapar gibi yapıyoruz. Bu da öğrencilerin dikkatini ve zekasını artırıyor, kolay öğrenim sağlıyor" şeklinde konuştu. - HARTUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sudan'da Oyunla Gelen Eğitim ve Öğretim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement