Sudan'da "Türkiye'de Güncel Dini Gelişmeler" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Sudan'da "Türkiye'de Güncel Dini Gelişmeler" Konferansı

Sudan\'da "Türkiye\'de Güncel Dini Gelişmeler" Konferansı

ADDİS Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Türkiye'nin geçmişte İslam coğrafyasında taşıdığı misyonu bugün de devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

07.02.2017 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDİS Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Türkiye'nin geçmişte İslam coğrafyasında taşıdığı misyonu bugün de devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü tarafından Sudan'ın başkenti Hartum'da "Türkiye'de Güncel Dini Gelişmeler" başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Kurul Üyeleri Prof. Dr. Bünyamin Erul, Prof. Dr. Ahmet Yaman, Rıfat Oral, Başkanlık Müşaviri Enver Arpa ve Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Hartum Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye ve Türkçenin tanıtımı için çok önemli işler yaptığını belirterek, ülkede Türkçeye ciddi rağbet olduğunu dile getirdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Keleş de, gittiği İslam ülkelerinde, Türkiye'nin İslam coğrafyasında önemli bir misyon yüklendiğine şahit olduğunu vurgulayarak, "Türkiye tarihte olduğu gibi bugün de aynı şekilde hareket etmeli." dedi.

Müslümanların Afrika'da tarihi bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Keleş, "Batıların buralardaki köleleştirme çalışmalarının aksine biz burada insanlara güven veren bir anlayışa sahibiz." diye konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erul da Türkiye'nin İslam ülkelerine karşı kucaklayıcı pozisyonda olması gerektiğini belirterek, "İslam da bunu emrediyor, kimseyi ötekileştirmeden birlik olunması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Türk vatandaşının katıldığı konferansa, bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da 'Türkiye'de Güncel Dini Gelişmeler' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement