Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Olaylar

Suriye Hava Kuvvetleri, Halep'teki Miniğ askeri hava üssüne yardım götürmek için muhaliflerin kontrolündeki Mayir beldesini bombaladı.

22.04.2013 17:07

Suriye Hava Kuvvetleri, Halep'teki Miniğ askeri hava üssüne yardım götürmek için muhaliflerin kontrolündeki Mayir beldesini bombaladı.

Savaş uçağının kenti bombalanmasında bir kişi ölürken çok sayıda da sivil halk yaralandı. Yaralılar çevredeki sahra hastahanesine götürülürken bombardıman sonucunda çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü öğrenildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Yasir Ahmet, AA muhabirine rejimin Miniğ askeri üssüne yardım ulaştırmak için muhaliflerin kontrolündeki beldeye 4 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Askeri havaalanının 8 aydan bu yana silahlı muhaliflerce kuşatılması nedeniyle rejimin askeri üsse ancak havadan yardım ulaştırdığını aktaran Ahmet, havaalanına yardım götüren konvoya Özgür Suriye Ordusu'nun saldırmasında aralarında İranlıların da bulunduğu çok sayıda askerin öldüğünü iddia etti.

Askeri üsse yakın Akramiye askerin birliğinin denetimin ÖSO birliklerince sağlandığını dile getiren Ahmet, Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı kentin en büyük hastahanelerinden El Kindi hastahanesinin çevresinin muhalif tugaylarca kuşatıldığını dile getirdi. - HALEP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement