Suriye İçin Anlaşma Sağlandı - Son Dakika
Güncel

Suriye İçin Anlaşma Sağlandı

Suriye İçin Anlaşma Sağlandı

Arap ligi ve Birleşmiş milletler özel temsilcisi Koffi Annan Cenevre'de yapılan görüşmelerden anlaşma çıktığını söyledi.

01.07.2012 06:15  Güncelleme: 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap ligi ve Birleşmiş milletler özel temsilcisi Koffi Annan bugün Cenevre'de yapılan görüşmelerden anlaşma çıktığını söyledi.

Toplantının sonunda Yanında Rusya dışişleri Bakanı Lavrov ile birlikte bir Basın açıklaması yapan Annan tarafların "Suriyeliler tarafından yönetilecek siyasi geçiş dönemi prensipleri" üzerinde anlaştıklarını açıkladı.

Ortak konsensüsle Ulusal bir hükümetin kurulması bazında varılan bu anlaşma, ulusal geçiş hükümetine, bugün görevde olan hükumet yetkilileri ve muhalefet yetkililerin katılmaları ile oluşturulacak, Annan aynı zamanda devlet reformlarının ve serbest ve hür seçimlerin yapılabilmesinin önemine dikkat çekti.

Tarafların bir sonraki toplantı tarihini henüz belirlemediklerini söyleyen Annan, durumun icap ettirdiği anda tekrar toplanılanileceğini belirtti.

Cenevre'de bugün yapılan toplantı aylardır süren şiddet ve katliamların durdurulması ve Suriye devlet başkanı Beşar Esad'ın geleceği ile ilgiliydi.

Birleşmiş Milletler kurumuna göre Suriye olayları baslangıçtan beri binlerce insanın hayatına mal oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye İçin Anlaşma Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement