Suriye'nin Madaya Bölgesinde Yaşanan İnsani Dram - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin Madaya Bölgesinde Yaşanan İnsani Dram

"İnsanlar açlıktan ağaçların yapraklarını, çimenleri ve hattta kedi yiyor""Anneler, çocuklarına hayatta kalabilmesi için sadece su ve tuz veriyor" Esed rejimi ile Hizbullah'ın ablukası altındaki Suriye'nin Madaya kasabasında yaklaşık 40 kişinin açlıktan ölümle burun buruna geldiği bildirildiSuriye TürkmenDoktorlar Birliği Başkanı Muhtar Fatih Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam kırsalındaki bölgede yaşayan yaklaşık 40 bin kişinin çok zor yaşam şartlarıyla hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

11.01.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İnsanlar açlıktan ağaçların yapraklarını, çimenleri ve hattta kedi yiyor""Anneler, çocuklarına hayatta kalabilmesi için sadece su ve tuz veriyor"

Esed rejimi ile Hizbullah'ın ablukası altındaki Suriye'nin Madaya kasabasında yaklaşık 40 kişinin açlıktan ölümle burun buruna geldiği bildirildiSuriye TürkmenDoktorlar Birliği Başkanı Muhtar Fatih Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam kırsalındaki bölgede yaşayan yaklaşık 40 bin kişinin çok zor yaşam şartlarıyla hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.Rus uçaklarının hava harekatı ve Hizullah'ın ablukası nedeniyle bölgeye insani yardım malzemelerinin ulaştırılamadığını belirten Muhammed hem tıbbi malzeme hem de gıda ihtiyacının çok kritik noktalara ulaştığını dile getirdi.Muhammed, "İnsanlar günlerdir aç. Açlıktan ağaçların yapraklarını, çimenleri ve hattta kedi yiyor. Bir çocuğa soruyorlar, kaç gündür yemek yemedin diye. Çocuk 15 gün diyor. Anneler, çocuklarına hayatta kalabilmesi için sadece su ve tuz veriyor" diye konuştu.Kızılhaç'ın gönderdiği insani yardım malzemelerine Hizbullah'ın el koyduğunu, öte yandan insanların Madaya'dan göç etmelerinin de yine abluka nedeniyle mümkün olmadığını anlatan Muhammed, Ablukanın kaldırılması lazım. BM'nin duruma el atması lazım. Yoksa o 40 kişinin tümü ölüme terk edilmiş olacak" diye konuştu.Muhammed, Lazkiye'nin Yamada köyünde de açlık sorununun baş göstermeye başladığını, burada yaşayan Türkmenlerin de zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini sözlerine etledi.Suriye'nin Madaya bölgesinde yaşanan insani dram

Suriye Türkmen Doktorlar Birliği Başkanı Muhammed: "İnsanlar açlıktan ağaçların yapraklarını, çimenleri ve hattta kedi yiyor""Anneler, çocuklarına hayatta kalabilmesi için sadece su ve tuz veriyor"

Esed rejimi ile Hizbullah'ın ablukası altındaki Suriye'nin Madaya kasabasında yaklaşık 40 kişinin açlıktan ölümle burun buruna geldiği bildirildiSuriye TürkmenDoktorlar Birliği Başkanı Muhtar Fatih Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam kırsalındaki bölgede yaşayan yaklaşık 40 bin kişinin çok zor yaşam şartlarıyla hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.Rus uçaklarının hava harekatı ve Hizullah'ın ablukası nedeniyle bölgeye insani yardım malzemelerinin ulaştırılamadığını belirten Muhammed hem tıbbi malzeme hem de gıda ihtiyacının çok kritik noktalara ulaştığını dile getirdi.Muhammed, "İnsanlar günlerdir aç. Açlıktan ağaçların yapraklarını, çimenleri ve hattta kedi yiyor. Bir çocuğa soruyorlar, kaç gündür yemek yemedin diye. Çocuk 15 gün diyor. Anneler, çocuklarına hayatta kalabilmesi için sadece su ve tuz veriyor" diye konuştu.Kızılhaç'ın gönderdiği insani yardım malzemelerine Hizbullah'ın el koyduğunu, öte yandan insanların Madaya'dan göç etmelerinin de yine abluka nedeniyle mümkün olmadığını anlatan Muhammed, Ablukanın kaldırılması lazım. BM'nin duruma el atması lazım. Yoksa o 40 kişinin tümü ölüme terk edilmiş olacak" diye konuştu.Muhammed, Lazkiye'nin Yamada köyünde de açlık sorununun baş göstermeye başladığını, burada yaşayan Türkmenlerin de zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini sözlerine etledi. Suriye Türkmen Doktorlar Birliği Başkanı Muhtar Fatih Muhammed, Esed rejimi ile Hizbullah'ın ablukası altındaki Suriye'nin Madaya kasabasında yaklaşık 40 bin kişinin açlıktan ölüm tehlikesi altında olduğunu bildirdi.Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam kırsalındaki bölgeye, Rus uçaklarının hava harekatı ve Hizbullah'ın ablukası nedeniyle insani yardım malzemeleri ulaştırılamadığını, hem tıbbi malzeme hem de gıda ihtiyacının çok kritik noktalara geldiğini dile getirdi.Bölgede yaklaşık 40 bin kişinin açlık sınırında olduğunu belirten Muhammed, "İnsanlar açlıktan ölmemek için ağaçların yapraklarını, çimenleri ve hatta kedi yiyor. Bir çocuğa soruyorlar, 'kaç gündür yemek yemedin' diye, çocuk '15 gün' diyor. Anneler, çocuklarına hayatta kalabilmesi için sadece su ve tuz veriyor" diye konuştu.Kızılhaç'ın gönderdiği insani yardım malzemelerine Hizbullah'ın el koyduğunu, öte yandan Madaya'dan göçün de abluka nedeniyle mümkün olmadığını anlatan Muhammed, "Ablukanın kaldırılması lazım. BM'nin duruma el atması gerekiyor. Yoksa o 40 bin kişinin tümü ölüme terk edilmiş olacak" diye konuştu.Muhammed, Lazkiye'nin Yamada köyünde de açlık sorununun baş göstermeye başladığını, burada yaşayan Türkmenlerin zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'nin Madaya Bölgesinde Yaşanan İnsani Dram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement