Suriyeli Bahoz'un Adamı Adliyede - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Bahoz'un Adamı Adliyede

Suriyeli Bahoz\'un Adamı Adliyede

Van'da gözaltına alınan 4 PKK'lı ile bunlara yardım ve yataklık eden 9 şüpheli mahkemeye çıkarıldı.

13.09.2011 11:18  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 PKK terör örgütü mensubu ve bunlara yardım yataklık eden 9 şüpheli mahkemeye çıkarıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan ve PKK'nın üst düzey yöneticisi Suriyeli Bahoz Erdal'a yakın isim olarak bilinen M. S. A. mahkemeye çıkarıldığı sırada zafer işareti yaptı.

PKK terör örgütünün Van'da eylem yapacağı istihbaratını alan polis, çeşitli adreslere 4 gün önce eş zamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonlarda, Suriyeli A. Ş. , İranlı kadın N. A ile Ş. D ve PKK'nın üst düzey yöneticisi 'Bahoz Erdal' Kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'e yakın isim olarak bilinen M. S. A. olmak üzere 4 PKK'lıyı silahlarıyla birlikte gözaltına aldı. Örgüt mensuplarına yardım yataklık ettikleri öne sürülen 2'si kadın 9 kişi de gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 13 şüpheli bugün geniş güvenlik önlemleri altında Van Eğitim ve Araştırma Bölge Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

ZAFER İŞARETİ YAPTI

Sağlık kontrolünün ardından yine geniş güvenlik önlemleri altında midibüsle adliyeye getirilen 13 şüpheliyi yakınları alkışlarla karşıladı. Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi Bahoz Erdal Kod adlı Fehman Hüseyin'e yakın isim olarak bilinen M. S. A. adliyeye çıkarılırken çevredekilere zafer işareti yaparken çevrede toplanan bir grup kendisine alkış ve ıslıklarla karşılık verdi.

VALİ KARALOĞLU: EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Van Valisi Münir Karaloğlu da basın toplantısı düzenleyerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Vali Karaloğlu, "Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz Van'da eylem hazırlığı içinde olan terör örgütü mensuplarını gözaltına aldılar. Çevik şube müdürlüğünün etrafında ve askeri lojmanların etrafında 27 plakalı kiralık bir araç içerisinde keşif yaparken bir tanesi yakalandı.

Bu örgüt mensubu 14 yıl dağ kadrosunda faaliyet gösterdikten sonra şehre geliyor. ve bu keşif esnasında gözaltına alınıyor. Bu daha önce 1998 yılındaki ordu evi önündeki askeri aracın bombalanması ve Van Valisi Hikmet Tan'ın bombalanmasına karıştığı gerekçesiyle hakkında 'aranıyor' kaydı bulunan bir örgüt mensubu. Aynı gün saat 21. 30 civarında mahallelerde yapılan operasyonlarda yine ekipler tarafından, 2'si yabancı uyruklu 3 terör örgütü mensubu silah ve mühimmatlarıyla beraber ele geçirilmiştir. Bu örgüt mensuplarından bir tanesi Suriye bir tanesi de Türk uyruklu. Bu şahısların amacı ilimizde sansasyonel eylemlerde bulunmak amacıyla ile geliyorlar. Bunların tamamı dağ kadrosunda bir müddet kalmış eğitim almış. Bir eylem hazırlığı içerisindeyken ele geçiriliyorlar. " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Bahoz'un Adamı Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement