Suya Kavuşan Çiftçinin Kazancı Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Suya Kavuşan Çiftçinin Kazancı Arttı

Suya kavuşan çiftçinin kazancı arttıBURSA - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 20 yıldır inşaat halinde olan Boğazköy barajının bitirilmesi ile birlikte bölge çiftçisi suya kavuştu.

11.10.2017 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suya kavuşan çiftçinin kazancı arttı

BURSA - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 20 yıldır inşaat halinde olan Boğazköy barajının bitirilmesi ile birlikte bölge çiftçisi suya kavuştu. Suya kavuşan ilçede mısır ekimleri arttı.

Bursa Yenişehir- İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Boğazköy barajının yaklaşık 20 yıldan beri inşaat halinde olduğunu söyleyerek, "Son dönemde AK Parti'nin sulamaya önem vermesi ile birlikte öncelik sırasına alınarak bu baraj bitirildi. Bu suyun ilçemize getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Mayıs ayı itibari ile deneme suyu verilirken haziran ayından itibaren ilçemizin batı kısmında yer alan köylere su verilmeye başlandı" dedi.

Başkan Tuna, "Tesislerin girmesi ile birlikte ilçemizde mısır ekimleri fazlalaştı. Bu sene suyun deneme olarak verilmesinden dolayı ücret alınmıyor. Zor durumda olan işletmeler suyun bu yıl ücretsiz olarak verilmesinden dolayı büyük kara geçti. Biz her yıl elektrik parası olarak 15 bin lira ödüyorduk. Tesis sayesinde bu yıl bu para cebimizde kaldı" diye konuştu.

Suya Kavuşan Çiftçinin Kazancı Arttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Suya Kavuşan Çiftçinin Kazancı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement