Taliban Lideri Ahtar'ın Öldüğü İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

Taliban Lideri Ahtar'ın Öldüğü İddia Edildi

Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı General Abdurraşit Dostum'un Sözcüsü Sultan Feyzi, Taliban lideri Molla Akhtar Muhammed Mansur'un öldüğünü öne sürdü.

03.12.2015 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı General Abdurraşit Dostum'un Sözcüsü Sultan Feyzi, Taliban lideri Molla Akhtar Muhammed Mansur'un öldüğünü öne sürdü.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Sultan Feyzi, Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un, dün örgüt komutanlarından Molla Abdullah Serhadi'nin Pakistan'ın Kuvetta şehri yakınlarında yer alan Kaçlak bölgesindeki evine davet edildiğini ve burada yaşanan tartışma sonucu çıkan silahlı çatışmada yaralanmasının ardından bu akşam saatlerinde de hayatını kaybettiğini söyledi.

Feyzi, Molla Ahtar Muhammed Mansur'un dün davetli olarak gittiği evde yaşanan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve olayda ev sahibi Molla Abdullah Serhadi dahil 5 Taliban militanının öldüğünü, Molla Mansur'un ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını iddia etmişti

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Feyzi'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, örgütün üst düzey komutanlarının kendi arasında herhangi bir çatışma yaşamadığını belirtmişti.

Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanmasının ardından 31 Temmuz'da Molla Ahtar Muhammed Mansur örgütün başına geçmiş ancak örgütün etkin komutanlarının bir kısmı Molla Mansur'un liderliğini kabul etmemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taliban Lideri Ahtar'ın Öldüğü İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement