Tank Palet Fabrikasının İşletme Hakkı Devrinin İptali Talebi, Danıştay'da Görüşüldü. - Son Dakika
Güncel

Tank Palet Fabrikasının İşletme Hakkı Devrinin İptali Talebi, Danıştay'da Görüşüldü.

Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkı devrinin iptali talebi Danıştay 13. Dairesi’nde görüşüldü. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Sayın Savcı, bizim haklılığımıza katılarak hem Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin iptalini hem de işletme devrinin iptalinin gerekliliğini ifade etmiştir. Bu memnuniyet vericidir. Tank Palet Davası sürecinde milletimizin menfaatini koruduk, ordumuzun çıkarlarını koruduk. Soygun ve talana dur demek istedik. Yapılan usulsüzlüklerin ve kanuna aykırılıkların bir an önce durdurulmasını istedik. Savcımız da bu talebimize katıldığını beyan etti. Milletimizin hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz” dedi.

21.02.2023 12:18  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tank Palet Fabrikası'nın işletme hakkı devrinin iptali talebi Danıştay 13. Dairesi'nde görüşüldü. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Sayın Savcı, bizim haklılığımıza katılarak hem Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin iptalini hem de işletme devrinin iptalinin gerekliliğini ifade etmiştir. Bu memnuniyet vericidir. Tank Palet Davası sürecinde milletimizin menfaatini koruduk, ordumuzun çıkarlarını koruduk. Soygun ve talana dur demek istedik. Yapılan usulsüzlüklerin ve kanuna aykırılıkların bir an önce durdurulmasını istedik. Savcımız da bu talebimize katıldığını beyan etti. Milletimizin hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Danıştay 13. Dairesi, bugün "Tank Palet Fabrikası'nın işletme hakkı devrinin iptali istemini" görüştü. Duruşmaya CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da katıldı. Duruşma sonrası Danıştay'ın önünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ile birlikte açıklama yapan Özkoç; şunları dile getirdi:

"SAVCI HEM CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNİN İPTALİNİ HEM DE İŞLETME DEVRİNİN İPTALİNİN GEREKLİLİĞİNİ İFADE ETMİŞTİR"

"Bugüne kadar, Tank Palet ile ilgili özelleştirme sürecinin yasal olmadığını savunuyorduk. Tank Palet Fabrikası'nın devrinin yasal olmadığını söylüyorduk. Bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini… Çünkü ihalenin protokoldeki, protokolü bilmiyoruz ama bize bildirildiği kadarki maddelerine de uyulmadığı… söz konusuydu. Bu konudaki haklılığımızı mahkeme heyetine anlattık.

Haklılığımızın gerekçesini şöyle ifade edebilirim: Sayın savcı da bizim haklılığımıza katılarak hem Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin iptalini hem de işletme devrinin iptalinin gerekliliğini ifade etmiştir. Bu memnuniyet vericidir.

"BİZ BURADA TANK PALET DAVASI SÜRECİNDE MİLLETİMİZİN MENFAATİNİ KORUDUK, ORDUMUZUN ÇIKARLARIN KORUDUK"

Ancak sayın avukatımız orada mahkeme heyetinden özellikle bir şeyi istemiştir. Bu süreç içerisinde yapılan protokol bütün basından, kamuoyundan ve Meclis'ten gizli olarak yapılmıştır.  Oysa, milletimizin menfaatleri söz konusudur. Ordumuzun milli varlığı söz konusudur. Böyle bir protokolün, asla gizli tutulamaz olması gerekir. Bu yüzden avukatımız orada bu protokolün muhakkak mahkemeye sunulması gerektiğini, adaletin ve hukukun üstünde hiçbir şeyin olamayacağını, en azından mahkeme heyetinin bu protokolü görmesi gerektiğini ve bugüne kadar gizli kapaklı ne yapıldıysa mahkeme heyeti tarafından bilinir olması gerektiğini ve gerekçeli kararında da gerekçeye de bunun muhakkak yazılması gerektiğini ifade etmiştir.

Bu, bizim açımızdan da çok önemlidir. Biz burada Tank Palet Davası sürecinde milletimizin menfaatini koruduk, ordumuzun çıkarlarını koruduk. Ethem Sancak ve BMC üzerinde yapılan soygun ve talana dur demek istedik. Yapılan usulsüzlüklerin ve kanuna aykırılıkların bir an önce durdurulmasını istedik. Savcımız da bu talebimize katıldığını beyan etti. Bundan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Milletimizin hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz."

Tank Palet Fabrikasının İşletme Hakkı Devrinin İptali Talebi, Danıştay\'da Görüşüldü.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tank Palet Fabrikasının İşletme Hakkı Devrinin İptali Talebi, Danıştay'da Görüşüldü. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement