Tarım İşçilerine Çadırlarda Dini Eğitim - Son Dakika
Yerel

Tarım İşçilerine Çadırlarda Dini Eğitim

"Gönül Çadırları" projesiyle tarım işçileri için kurulacak çadırlarda dini eğitim verileceği bildirildi.

07.01.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Müftülüğü'nün SODES Programı kapsamındaki

"Gönül Çadırları" projesiyle tarım işçileri için kurulacak çadırlarda dini eğitim verileceği bildirildi.

İl Müftüsü Arif Gökce, yazılı açıklamasında, tarım alanlarında çalışmak üzere Adana'ya gelen ve yılın büyük bölümünü kurdukları çadırlarda veya kiraladıkları evlerde geçiren tarım işçilerine yönelik olarak, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında proje hazırlandığını belirtti.

"Gönül Çadırları" ismi verilen projenin yakın bir zamanda hayata geçirileceğini ifade eden Gökce, projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte değerlendirme toplantısı yaptıklarını kaydetti.

Kente çalışmak üzere çok sayıda tarım işçisi geldiğine işaret eden Gökce, şunları kaydetti:

"Bu insanların büyük kısmı tarımsal faaliyetleri bitse bile bulundukları yerlerde kalarak yaşamlarını sürdürüyor. Eğitim-öğretim ve insani yaşam koşulları nedeniyle dezavantajlı durumda olan bu insanlarımız, dini ve kültürel faaliyetler ve bu amaçla düzenlenen gün ve gecelerden uzak kalmaktadırlar. Bu proje sayesinde toplumun dezavantajlı kesimlerine eğitim imkanı sunmak, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek milli birlik ve beraberlik sağlamak, halkı bilinçlendirmek ve toplumsal gelişmeyi sağlamak amaçlanmıştır. İnşallah kuracağımız çadırlarla, buralardaki kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımıza dini ve ahlaki kitaplarla, irşat hizmetleriyle buluşturacağız."

Gökce, 145 bin lira bütçeli projenin, Yüreğir ve Karataş ilçelerindeki tarım işçilerine yönelik olacağını bildirdi.

Proje ortakları olan Yüreğir Belediyesi, Karataş Belediyesi, Yüreğir Şanlı Urfalılar Derneği temsilcilerinin de, Gökce'ye böyle bir çalışmadan dolayı teşekkür ettikleri kaydedildi.

Muhabir: Ali Güreli

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım İşçilerine Çadırlarda Dini Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement