Tarsus'a Yapılacak Otel İçin Pazarlık Süreci Başladı - Son Dakika
Güncel

Tarsus'a Yapılacak Otel İçin Pazarlık Süreci Başladı

Tarsus Belediyesi, kent merkezine yapılacak 5 yıldızlı otel için ihaleye katılımın olmaması nedeniyle pazarlık yoluna gidiyor.

12.01.2012 10:01

Açık Hava Gösteri Merkezi'nin olduğu bölgeye yapılacak olan ve hizmete girdiği andan itibaren kent merkezindeki otopark sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan otel için 15 günlük pazarlık süreci başladı.

İhale şartnamesini tekrar gözden geçireceklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgeye örnek olacak bu otelin yapılması için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Şehir merkezinde yapılacak simge bina olarak nitelendirilen 5 yıldızlı otel projesinin ihalesine her hangi bir müracaat söz konusu olmadı. Bizde 15 gün içerisinde bunu encümen kararıyla pazarlığa bıraktık. Belki bu süreç içerisinde müracaat olabilir. Ancak müracaat olmasa da ileride belirlenecek yeni bir tarihte yeniden bir ihaleye çıkmamız gerekiyor. Tabii ihaleye katılınmamasının sebebini de ihale şartnamesini yeniden gözden geçirerek, bazı girişimcilerle de görüşerek burada aksaklığa yada ürkekliğe neden olan maddeler varsa onlarında yeniden gözden geçirilerek değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Otel için umutlu olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Biz umutluyuz. Tarsus böyle bir otele hazır ve beklenti içerisinde. Öncelikle bu 15 günlük süre içerisinde tüm işadamlarını böyle bir girişim yapmaya davet ediyoruz. Aslında müracaat için iki adet dosya alınmıştı ancak başvuru yapılmamasının nedeni nedir bunu henüz bilmiyoruz. Bunu da yapılan araştırma neticesinde özellikle de dosya alıp ta ihaleye katılmayan firmalara sorarak çekincelerini belirledikten sonra yeni bir düzenlemeyle yeni bir ihaleye çıkabiliriz. Ama öncelikli olay 15 günlük pazarlık süresinde yapılacak müracaatları beklemek. Daha sonra vereceğimiz karar bu 15 günlük süreden sonra yeniden bir takvim belirleyerek sonucu inşallah gerçekleştirmek olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus'a Yapılacak Otel İçin Pazarlık Süreci Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement