Tekirdağ'da Bir Kişi Ebabil Kuşu Buldu - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Bir Kişi Ebabil Kuşu Buldu

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir kişi ebabil kuşu buldu.

02.08.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir kişi ebabil kuşu buldu.

Ertuğrul Mahallesi'nde, Süleymanpaşa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde çalışan Özlem Gürakar, sabah saatlerinde bahçede hareketsiz duran bir kuş olduğunu fark etti. Daha sonra kuşu yakalayan Gürakar, Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne haber verdi.

Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kuşu teslim aldıktan sonra tedavi için İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderdi.

Özlem Gürakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşun bahçede hareketsiz olduğunu görünce hemen yakalayıp ekiplere haber verdiğini söyledi.

Gürakar, ilk başta inanamadıklarını ama kuşun ebabil olduğunu görünce şaşırdıklarını ifade ederek, "Ebabil kuşu, kanat yapısından dolayı yürüyemiyormuş. Kanatları tamamen açık bir vaziyette bahçede buldum. Sıcak hava nedeniyle inmiş olabileceğini düşünüyoruz. Üstünde herhangi bir yara izi yoktu. Yetkililere haber verdik ve gelip kuşu aldılar." dedi.

Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal da uzun süre uçan ebabillerin bir süre sonra yorgunluktan düştüklerini ve tekrar havalanma ihtimallerinin zayıf olduğunu aktararak, gerekli incelemeleri yaparak kuşu İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Bir Kişi Ebabil Kuşu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement