Teog Sınavı - Son Dakika
Güncel

Teog Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.

27.04.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.

Öğrenciler, bugünkü birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava giriyor. İki gün sürecek sınavda oturumlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir dersin test süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Öğrencilerin bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava girmeleri yasaklandığından, bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

Öğrenciler yarınki ikinci oturumda, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecekler. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptığı yazılı açıklamada, sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.Öğrencilere başarı dileyen İlci, "Bu yıl gerçekleştireceğimiz sınavlara ilimiz genelinde toplam 38 bin 472 öğrenci katılacak. Yapılacak olan sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması için tüm tedbirlerimizi aldık. Sabah 05.30'dan itibaren ilimizin en uzak noktalarına sınav evraklarını ulaştırmak üzere okul müdürlerimize sınav kutularını teslim ediyoruz. Ben bu sınavın yapılmasında bizlere desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları ise haziran ayında e-okul sisteminde açıklanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teog Sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement