Terme'de Ücretsiz Kanser Taraması - Son Dakika
Güncel

Terme'de Ücretsiz Kanser Taraması

Terme'de Belediye ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) iş birliğinde ücretsiz kanser taraması yapılacak.

08.04.2016 15:13

Terme'de Belediye ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) iş birliğinde ücretsiz kanser taraması yapılacak.

Terme Belediyesi önündeki alanda 12 Nisan'da öğleden sonra başlayacak kanser taraması ve bilgilendirme etkinliği, 16 Nisan akşamına kadar sürecek.

Samsun Halk Sağlığı Müdür Vekili Emine Çan, müdür yardımcısı Erdinç Özoğlu, şube müdürü Nilden Arslan ile Dr. Sinan Demirkol ve Terme Toplum Sağlığı Müdürü Murat Başeskioğlu, Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Mobil KETEM projesiyle erken tanı, tedavi şansı ve yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini anlatan Çan, tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında kadınlarda meme ve rahim ağzı, hem erkek hem de kadınlarda bağırsak kanserinin geldiğini kaydetti.

Sağlıklı kişilerde belirli aralıklarla yapılacak taramalarla kanserin erken dönemde fark edilmesinin mümkün olduğuna dikkati çeken Çan, "Önümüzdeki hafta Terme ilçemizde hizmet vereceğiz. Ülkemizde sık görülen ve erken teşhisi mümkün olan kanser türlerinden olan, 40-69 arası kadınlara meme, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı ve 50-70 yaş kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseriyle ilgili taramalar yapacağız." dedi.

Başkan Kul, sağlık hizmetlerini önemsediklerini dile getirerek, "Kanser rakamlarına baktığınız zaman toplumun en önemli sorunları arasında olduğunu görüyoruz. Hiçbir hemşehrimizin kansere yakalanmasını istemeyiz fakat bunlar da hayatın gerçeği. Hemşehrilerimizin ayaklarına kadar gelen bu imkandan istifade etmelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terme'de Ücretsiz Kanser Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement