ABD resmen talimatı verdi! İşte terör örgütü YPG-PKK'nın yeni petrol sahası taktiği - Son Dakika
Güncel

ABD resmen talimatı verdi! İşte terör örgütü YPG-PKK'nın yeni petrol sahası taktiği

Terör örgütü YPG/PYD-PKK'nın, ABD'nin talimatıyla Suriye'nin petrol bölgesini kontrol altına tutmak amacıyla sözde DEAŞ'la mücadele taktiği, bir kez daha ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, PKK/KCK/PYD-YPG'den oluşan SDG, 60 DEAŞ üyesini Deyr ez-Zor'un doğusundaki Suriye'nin en büyük petrol sahasına gönderdi.

17.04.2021 17:59  Güncelleme: 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin en verimli petrol sahasını ABD'nin talimatıyla kontrol altında tutan terör örgütü YPG-PYD- PKK'nın, sözde DEAŞ'la mücadele görüntüsü vermek için hapishanelerdeki 60 örgüt üyesini Deyr ez-Zor bölgesine gönderdiği belirlendi.

"'AŞİRET ORDUSU' VERİLEN YAPILANMAYA KATLACAKLAR"

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, terör örgütü, kontrolü altında tuttuğu bölgelerdeki hapishanelerden bir araya getirdiği DEAŞ'lı teröristleri Deyr ez-Zor'un doğusundaki el-Ömer petrol sahasına nakletti. Suriye'nin Haseke bölgesinde bulunan hapishanelerdeki DEAŞ'lı teröristlerin, terör örgütü YPG/PYD-PKK'nın sözde 'aşiret ordusu' adı verilen yapılanmasına katılmak için salıverildiği propagandası yapıldığı öğrenildi. DEAŞ'lı teröristlerin koalisyona ait helikopterlerle el-Ömer'e götürüldüğü de belirtildi.

'DEAŞ'LA MÜCADELE' GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TERÖRİST NAKLETMİŞLER

Tutuklu DEAŞ'lı teröristlerin el-Ömer'e sevk edilmelerinden önce terör örgütü YPG/PYD-PKK'nın kullandığı taktiklere yönelik özel eğitimler de verildiği ortaya çıktı. Suriye'nin kuzey doğusunda devam eden ve 'doğal kararlılık' adı verilen harekat kapsamında, terör örgütünün 'çatı kuruluşu' SDG'nin Deyr ez-Zor'da sözde 'güvenlik harekatı'na başladığı duyurulmuştu. DEAŞ'lı tutuklu teröristler aynı gün el-Ömer petrol sahasına konuşlandırıldı. Terör örgütü YPG/PYD-PKK'nın, sözde 'güvenlik harekatı'nda, nakledilen tutuklu DEAŞ'lı teröristleri kullanacağı değerlendirmesi yapıldı.

ABD resmen talimatı verdi! İşte terör örgütü YPG-PKK\'nın yeni petrol sahası taktiği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD resmen talimatı verdi! İşte terör örgütü YPG-PKK'nın yeni petrol sahası taktiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • cahilmisin: olan bizim askerlerimize oluyor ne işimiz var suriyede yazık damatlar oğlanlar çürük alacak parasiz fakir fukara evlatları şehit olacak ondan sonra şehitler tepesi boş kalmayacak 12 8 Yanıtla
  • Asi: Teror orgutunun en büyük başı abd denilen lanet ulke abd olmasa dünyada ne teror nede kötülük kalırdı ama gel gorki abd terore silah ve muhimmat verdiğini gördüğümüz halde abd ile sozde dosttuz devlet gözüyle ALLAH bin turlu belasını versin terore kim destek çıkıp kol kanat geriyorsa cehennem azaplari bol olsun ALLAHIN laneti abd nin israilin vede hangi ülkeler destek veriyorsa tetore laneti izerlerine olsun 7 2 Yanıtla
  • Muhammed: Suriye ve ırak diye bir dewlet artık yoktur uyanın artık gaflet uykusundan cahiller.. 1 2 Yanıtla
  • Teyre azadiye: 0 0 Yanıtla

Advertisement