Tesettür Plajına Utanç Duvarı Tepkisi! - Son Dakika
Güncel

Tesettür Plajına Utanç Duvarı Tepkisi!

Tesettür Plajına Utanç Duvarı Tepkisi!

Karamürsel'in Ereğli Sahili'ndeki plajın kadınlar için özel bir paravanla kapatılmasına tepkiler sürüyor.

26.08.2012 14:18  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel'in Ereğli Sahili'ndeki plajın kadınlar için özel bir paravanla kapatılmasına tepkiler sürüyor. Burada yazlığı bulunanlar, önlerinin kapanmasına ve sahile kendilerine sorulmadan tahta perde örülmesine karşı çıkıyor.

Sahilde yazlığı bulunanlar bu uygulamadan vazgeçilmesi için imza toplayıp yürüyüş yaptı. Yıllardır denize girdikleri plajı kapatan paravana 'Berlin Duvarı 2012' adını takan yazlıkçılar, artık plajı kullanamamaktan yakınıyor. Ereğli sahilinde yazlığı bulunanlardan Kocaeli merkez vaizlerinden Ali Cebir de plajın tesettürlü kadınlar için paravanla kapatılmasının uygun olmadığını söyledi.

Paravanla kapatmak yerine soyunma kabinlerinin artırılıp tesettürlü kadınları yardımcı olunabileceğini söyleyen vaiz Ali Cebir, ""Çünkü kapalı olup denize girmek isteyenler, zaten ona uygun giyinip denize giriyor. Ama açık olup denize girenler de mayo ya da bikinisini giyiyor. Böyle bir ayrımın yapılmasına gerek yok. Bu zaten bir tercih meselesi. Duvar örmeye gerek yoktu"" dedi.

VAİZ EŞİ: "BİRİLERİNE ÖNCELİK TANINMAMALI"

Vaiz Ali Cebir'in eşi Ayşe Cebir de tesettürlü bir kadın olarak bu duvara karşı olduğunu söyledi. Kadınlar için özel plaj yapılabileceğini ancak onun burası olmadığını kaydeden Ayşe Cebir, ""Bir çok kişinin hakkını gasp ederek, birilerine öncelik tanınmamalı. Bu durum anlaşılması zor bir durum. Bakın biz yazlık sahibiyiz ama ben artık eşimle ya da oğlumla denize giremiyorum. Yazlığımın önündeki plajı kullanamaz hale geldik"" diye konuştu.

BAYRAMA YETİŞECEKMİŞ

Bu arada Bayrama kadar tamamlanacağı ve hizmete alınacağı, kumsalına duşlar da yerleştirilen kadınlara özel plajın yan taraflarının da kapatılacağı ve burada denize girenleri karadaki ve evlerdeki kişilerin göremeyeceği belirtildi.

Plajın sol tarafında dev kayalar dökülerek oluşturulan yaklaşık 50 metre uzunluğundaki mendireğin ise atkıntıyı kestiğinden, denizde akıntıyla sürüklenen yosun ve diğer atıkların burada toplandığı, çevreye de ağır koku yaydığı gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tesettür Plajına Utanç Duvarı Tepkisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement