The English Concert ve Marina De Liso'dan Barok Gecesi - Son Dakika
Güncel

The English Concert ve Marina De Liso'dan Barok Gecesi

The English Concert ve Marina De Liso\'dan Barok Gecesi

The English Concert, İstanbullular İle İş Sanat'ta Buluştu; Coşkulu Konser, İki Bise Sahne Oldu.

14.01.2011 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

verdikleri konserde Händel, Albinoni ve Vivaldi'nin eserlerinden oluşan bir repertuarı seslendirdiler. Tenor Ian Bostridge'in ani rahatsızlığı nedeniyle konserde solist olarak yer alan mezzosoprano Marina de Liso, ilerleyen hamileliğine rağmen Händel'in yorumlanması zor aryalarını başarıyla seslendirdi. Klavsenin başında orkestrayı idare eden şef Harry Bicket, orkestrasıyla müthiş bir içerisinde, unutulmayacak bir performansa imza attı.

Konsere Händel'in Si bemol MajörKonçerto Grosso'suile başlayan orkestra ve ardından bestecinin Rodelinda, Partenope ve Faramondo operalarından birer arya seslendiren de Liso'nun performansı büyük takdir topladı.

Yapıtlarıyla barok müziğe hatırı sayılır bir katkıda bulunan besteci Vivaldi'nin İki Viyolonsel ve Yaylılar için Sol Minör Konçerto'su, dinleyicileri konserin en etkileyici performanslarından biriyle buluşturdu. Eseri orkestra üyeleri çellist Joseph Crouch ve Jonathan Manson seslendirdiler ve dakikalarca alkışlandılar. Venedikli besteci Albinoni'nin parlak ve çarpıcı melodik fikirlerini sergileyen İki Obua ve Yaylılar için Do Majör Konçerto'sunu seslendiren Katharina Spreckelsen ve Hannah McLaughlin ile Vivaldi'nin Fagot ve Yaylılar için Fa Majör Konçerto'sunu seslendiren sfagotçu Alberto Grazzi ise orkestra üyelerinin virtüözitesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Konserin son bölümünde Händel'in Rinaldo, Alcina ve Faramondo operalarından aralarında Lascia ch'io pianga eserinin de bulunduğu üç aryasını icra eden soprano Marina de Liso, izleyenlerin ısrarlı alkışları üzerine tekrar sahneye gelerek Händel'den bir arya, sonrasında The English Concert ve şef Harry Bicket Händel'in Solomon oratoryosundan The Arrival of Queen Sheba'yıseslendirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel The English Concert ve Marina De Liso'dan Barok Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement