Tiyatrocu Baykal Kent Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Tiyatrocu Baykal Kent Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tiyatrocu Baykal Kent Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü Bursa'da kalp yetmezliği sonucu 69 yaşında hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Baykal Kent, son yolculuğuna uğurlandı.

07.02.2012 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü Bursa'da kalp yetmezliği sonucu 69 yaşında hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Baykal Kent, son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Baykal Kent için Şişli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Amerika'dan son anda cenazeye yetişen kızı Demet Açmazlale, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Müjdat Gezen, Ferhan Şensoy, Bülent Kayabaş, Nuri Alço ile çok sayıda yakınları ve seveni katıldı. Sanatçı İbrahim Tatlıses, Erol Evgin ve Ferdi Tayfur'un da törene çelenk yolladıkları görüldü. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Zaman zaman bizi güldürdü, zaman zaman ağlattı. Önemli bir sanatçıydı,

sanatçılar kolay yetişmiyor. Bugün bu havaya rağmen arkadaşlarının burada olması kendisinin ne kadar sevildiğini gösteriyor" dedi.

Yeğeni Leyla Alpay ise, "Ben sürekli görüşüyordum zaten kendisiyle. Yürüyemediği için zaten İstanbul'a gelemiyordu. Ben daha üç gün önce telefonla konuştum, sohbet ettim. Bizde bir kopukluk yok, sadece gidip gelememe gibi bir durumu var. Hepimizin her şeyinden haberi vardı" diye konuştu.

Baykal Kent'in çok iyi biri olduğunu belirten Nuri Alço da, "Özel yaşantısında şen şakrak, çok neşeli olan biriydi. Fakat hayatı, yaşantısı öyle olmadı. İlk önce ailesinin terk etmesi, yalnız kalması, üzüntüler içinde olması tabii herkesi üzdü. Güzel bir insandı, çok büyük devlerle çalıştı. Ama ne yazık ki Türk sineması yine vefasızlığını gösterdi" dedi.

Müjdat Gezen ise birçok filmde beraber oynadıklarını ifade ederek, "Baykal benim asker arkadaşımdı. Askerden dönüşte birçok filmde oynadık. Sık sık görüşüyorduk ama tabii çok genç gitti. Bu bizim 40'lı kuşak ufak ufak gidiyor. Beraber çok günlerimiz geçti. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Baykal Kent'in cenazesi, Ortaköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilmek üzere götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tiyatrocu Baykal Kent Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement