TOBB Etü Akademik Başarıda 4 Yıl Üst Üste Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

TOBB Etü Akademik Başarıda 4 Yıl Üst Üste Birinci Oldu

YÖK'ün Yaptığı Son Araştırmaya Göre En Çok Bilimsel Yayın Yapan Akademisyen TOBB Etü'de Bulunuyor.

11.09.2009 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ), 2008 yılında tüm üniversitelerde SCI, SSCJ ve AHCI akademik yayın indekslerinde yayımlanan yayınların öğretim üyesi başına düşen sayısına göre yapılan sıralamada birinci oldu.

TOBB ETÜ'den yapılan açıklamaya göre, "Tam makaleler dikkate alınarak yapılan ve Türkiye'deki toplam 114 vakıf ve devlet üniversitesinin dahil edildiği değerlendirmede TOBB ETÜ, öğretim üyesi başına düşen 1.66 yayın oranıyla ilk sırada yer aldı.

Üniversite'de verilerin ilk açıklandığı 2005 yılında öğretim üyesi başına düşen akademik yayın ortalaması 1.03 iken bu rakam 2006 yılında 1.21, 2007 yılında 1.46 ve 2008 yılında ise 1.66'ya yükseldi. Böylece TOBB ETÜ dört yıl üst üste öğretim üyesi başına en çok akademik yayın yapılan üniversite olarak cilayı yükseltti ve bu alandaki kendi rekorunu da kırmış oldu.

En çok bilimsel yayın yapan akademisyenleri bünyesinde barındıran TOBB ETÜ, 2009 ÖSS sonuçlarına göre en başarılı ilk 100 öğrencinin 17'sinin de tercihi oldu. Türkiye'de ilk kez üniversite-sanayi işbirliği olan Ortak Eğitim Programı uygulamasını da hayata geçirdiği belirtilen TOBB ETÜ kontenjanının yarıya yakınını burslu öğrencilere ayırıyor ve "yaşam katkı payı" uygulamayla öğrencilerin başarılarını ödüllendiren bir sistem sürdürüyor.(ANKA)

(ORH/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TOBB Etü Akademik Başarıda 4 Yıl Üst Üste Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement