Topladığı Hurdalarla Marangoz Atölyesi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Topladığı Hurdalarla Marangoz Atölyesi Kurdu

Topladığı Hurdalarla Marangoz Atölyesi Kurdu

Kars'ta oturan evli ve 4 çocuk babası 43 yaşındaki Çetin Baytar, 5 yıl boyunca topladığı hurdalardan marangoz atölyesi kurdu.

06.07.2011 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hurdalarla hızar, rende, kereste makinesi, bisiklet parçalarından otomatik bileme, ahşap ve su borusundan torna makinesi, araba motor kompresöründen hava basınç kompresörü gibi aletler yapan Baytar'a Vali Ahmet Kara da destek oldu. Vali Kara, Baytar için işyeri kiralayıp, yeni makineler alma sözü verdi.

Doğup büyüdüğü Kars'tan iş bulma umuduyla İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlere giderek marangoz olarak çalışan Çetin Baytar, kalıcı bir iş bulup geçinemeyince memleketine döndü. Yeterli sermayeyi bulamadığı için işyeri açamayan Çetin Baytar, topladığı süt makinesi, bisiklet, bilye, civata gibi hurda malzemelerle 5 yılda, Paşaçayır Mahallesi'ndeki evinin yanında derme çatma bir atölye kurdu.

Çetin Baytar, "Benim yeni makine alacak gücüm yok. Bu nedenle eşten dosttan ve çevreden topladığım hurdalarla hızar, rende, kereste makinesi, bisiklet parçalarından otomatik bileme, ahşap ve su borusundan torna makinesi, araba motor kompresöründen hava basınç kompresörü gibi aletler yaptım. Devlet bana destek versin, işlerimi büyüteyim. Bu sayede belki birkaç kişi de bu işten ekmek yemiş olur" dedi.

VALİ KARA'DAN DESTEK SÖZÜ

Çetin Baytar'ın kurduğu atölyeyi gezen Vali Ahmet Kara, el ile yapılmış olan makineleri ve üretilen ürünleri inceledi. Baytar'ın yaptığı malzemelerin değerli olduğunu söyleyen Vali Kara, "Bu makinelerle üretim yapılması güç olur. Ayrıca yeri de atölye için uygun değil. Madem bu işi yapıyor ve emek sarf ediyor. Sanayi sitesinde bir iş yeri kiralayacağız ve yeni makineler alıp teslim edeceğiz. Baytar kardeşimizde inşallah kendi kendisini geliştirir ve yeni iş yerinde daha faydalı ürünler üretir" diye konuştu.

Vali Ahmet Kara'nın yeni iş yeri ve makine sözüne çok sevinen Çetin Baytar, işini kısa sürede büyüteceğini belirtti. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topladığı Hurdalarla Marangoz Atölyesi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement