Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi Açıldı

Sabancı Üniversitesinin kuruluşundan bugüne toplumsal cinsiyet alanında sürdürdüğü çalışmalar, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin (SU Gender) açılışıyla yeni bir döneme girdi.

02.06.2017 16:05

Sabancı Üniversitesinin kuruluşundan bugüne toplumsal cinsiyet alanında sürdürdüğü çalışmalar, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin (SU Gender) açılışıyla yeni bir döneme girdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış toplantısı, Sakıp Sabancı Müzesi'nde yapıldı.

Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu, merkezin, toplumsal cinsiyet alanında Mor Sertifika Programı gibi kilometre taşı faaliyetlerden sokak etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede etkinlik gerçekleştiren, üretken bir yapı olduğunu belirtti.

Merkezin gelişiminde katılımcı bir süreç izlendiğini anlatan Kadıoğlu, "Merkeze dönüşme hedef büyütme anlamına da geliyor. Bu doğrultuda toplumsal cinsiyet alanında İngilizce eğitim verecek olan ilk uluslararası doktora programı Sabancı Üniversitesinde açılacak. Bu gelişme diğer doktora programlarını da cesaretlendirecek." ifadelerini kullandı.

Toplumsal cinsiyet ve kadın söz konusu olduğunda kadınların eşitlik talep ettiğini, bu eşitliğin de sevgiden çok saygıdan geldiğini vurgulayan Kadıoğlu, kadınların en çok sevdiklerinden şiddet gördüğünü belirtti.

Kadıoğlu, "Kadınlara şiddet uygulayan erkekler, onları 'Kadınlar çiçek gibidir; kırılgandır, akşam sokakta güven içinde değildir.' gibi yaygın toplumsal kodlarla tanımlıyor. Korunmak kollanmak değil, eşitlik isteyen kadınlar, işte bu yüzden her zaman daha çok sokaklarda, daha çok meydanlarda olacak." değerlendirmesini yaptı.

Merkezin direktörü Ayşe Gül Altınay da merkezin toplumsal ve bireysel ilişkilerde her türlü ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaç ve ilke edindiğini aktararak, merkezin üniversitenin akademik ilkeleriyle paralel bir şekilde toplumsal birikimi geliştirmeye yönelik süreç ve çalışmalar inşa ettiğini kaydetti.

Toplumsal hayatın önemli boyutlarından biri olan toplumsal cinsiyet ilişkilerine ve eşitliğine dikkati çekmek için 2006'dan bu yana yürütülen çalışmalar, yeni dönemde merkez çatısı altında daha da geliştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement