Torbacılardan Bağımlılara 'İçici Odası' - Son Dakika
Güncel

Torbacılardan Bağımlılara 'İçici Odası'

Torbacılardan Bağımlılara \'İçici Odası\'

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda torbacıların evlerine 'içici odası' yaptırdığı ortaya çıktı.

09.01.2012 13:41

Adana'da 'torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik 550 polisin katıldığı ve 57 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zehir tacirlerinin evlerinde bağımlılar için 'içici odası' yaptırdığı ortaya çıktı. Narkotik timleri; sıvasız, kapısı olmayan, penceresi kırık evlerde oturan zehir satıcılarının esrar ve eroin bağımlılarının kullanımı için yaptırdığı 'içici odası'nda fayanslı, şofbenli banyo ve tuvalet yaptırdıklarını tespit etti.

7 Ocak'taki 550 polisin katıldığı, havadan bir helikopterin keşif yaptığı operasyonda Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yaşayan Cono Aşireti mensuplarının yaşadığı 60 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda, evlerde yapılan aramalarda bir dozluk paketler halinde 1 kilo eroin ele geçirildi. Baskınlarda uyuşturucuyla ilgisi olduğu önü sürülen 57 kişi gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU; KÜLOT, BEBEK KUNDAĞI VE GÜVERCİN KÜMESİNDE BULUNDU

Operasyonda uyuşturucu satıcılarından birinin üst aramasında 'yılbaşında şans getirsin' diye satılan kırmızı renkli külot içinde eroin paketlerini sakladığı, bazılarının uyuşturucu paketlerini bebeklerine sarılı kundakta ve güvercin kümeslerinde zulaladığı da saptandı.

HELİKOPTER KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ

Şüphelilerin sorgusu devam ederken, Adana Emniyet Müdürlüğü operasyona havadan destek veren helikopterden alınan görüntüleri basına dağıttı. Görüntülerde, operasyon sırasındaki hareketlilik ve gözaltına alınan şüphelilerin polisler eşliğinde götürülmeleri yer aldı. Viraneyi andıran bakımsız, sıvasız, bir çoğunda kapı ve pencere bulunmayan evlerin görüntüsü helikopterin kamerasına yansıdı.

İÇİCİ ODASI

Gecekondu evlerde yaşayan torbacılardan bazılarının, bağımlılar için evlerinin avlusuna 'içici odası' adını verdikleri yer yaptıkları belirlendi. Renkli fayanslarla kaplı olan ve iki bölüm halinde yapılan içici odasının bir tarafında şofben ve banyo bulunurken, diğer kısmında ise tuvalet olduğu görüldü. Burada uyuşturucuyu kullanan bağımlıların, kendilerine geldikten sonra duşlarını alıp, mahalleden ayrıldıkları belirtildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torbacılardan Bağımlılara 'İçici Odası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement