Trabzon'da Asayiş - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Asayiş

Trabzon Emniyet Müdürlüğünce son bir haftada yapılan uygulamalarda, toplam bin 450 kişi hakkında işlem yapıldı.

17.07.2018 13:02

Trabzon Emniyet Müdürlüğünce son bir haftada yapılan uygulamalarda, toplam bin 450 kişi hakkında işlem yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, son bir haftada toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla çok sayıda araç, işyeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler ile ana yollar ve arterlerde denetim çalışması yapıldı.

Kent genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde, 342 yabancı uyruklu ile 13 bin 735 şüphelinin kimlik sorgulamaları yapıldı.

Yapılan denetim ve uygulamalar sonucunda toplam bin 450 kişi hakkında işlem yapıldı ve denetimlerde 6 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 72 mermi, 12 kurusıkı tabanca, 71,81 gram esrar, 119,51 gram bonzai olmak üzere toplam 191,32 gram uyuşturucu madde, 7 kök Hint keneviri, 361 ecstasy hap, 840 paket kaçak sigara, 225 litre kaçak içki ile av tüfeği ve 2 delici kesici alet ele geçirildi.

Aynı dönemde fuhuşla mücadele kapsamında yapılan denetim ve kontrollerde ise fuhşa yer temin edildiği iddiasıyla 1 otel ve 1 restoran hakkında işlem yapıldığı, 17 kişinin gözaltına alındığı, 5 yabancı uyruklu kadın hakkında sınır dışı işlemi başlatıldığı belirtildi.

Denetimlerde ayrıca, değişik suçlardan arama kaydı olan 97 kişi yakalandı, kayıp olarak aranan 6 kişi de bulundu.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde ise toplam 5 bin 810 araç ve sürücü kontrol edildi, bin 133 araç sürücüsüne toplam 262 bin 325 lira cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde ayrıca 114 araç trafikten men edildi, gürültüye neden olarak çevreye rahatsızlık veren 29 araç sürücüsü ile araçlarında kusur tespit edilen 27 ticari araç sürücüsü hakkında ceza uygulandı.

FETÖ/PDY ile mücadele

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ise 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden biri çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı, 14'ü serbest bırakıldı, 5 şüphelinin gözaltı işlemleri ise sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement