Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2015-2016 sezonunun ikinci oyunu "Medea"yı sahnelemeye devam ediyor.

14.01.2016 10:14

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2015-2016 sezonunun ikinci oyunu "Medea"yı sahnelemeye devam ediyor.

Euripides'in yazdığı, Metin Balay'ın Türkçeye çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği oyunda Ceyhun Gen, Sinem Bilgin Ersu, Sezai Yılmaz ve Gürkan Erarslan rol alıyor.

Dekoru Efter Tunç, kostümleri Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımı Yakup Çartık, müziği Oktay Köseoğlu'na ait oyunda, sevdiği adamın peşinden yurdunu ve ailesini terk edip başka bir ülkeye gelmiş kadının, yıllar sonra kocasının onu ülkeden kovup kralın kızıyla evlenmek istemesine direnmesinin mitoslara dayalı trajik öyküsü konu ediliyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 16 Ocak Cumartesi 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

"Aşk Terapisi" adlı oyun sahnelenecek

İstanbul Jest Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı "Aşk Terapisi" adlı oyun, Trabzon'da sahnelenecek.

Hülya ve Macit Koper'in kaleme aldığı, Somer Karvan'ın yönettiği oyunda, Janset, Suzan Aksoy, Yusuf Atala, Somer Karvan ve Fulden Akyürek rol alıyor.

İlkokul aşkıyla karşılaşan terapistin, karşılaşma sonrası başına gelen komik olayların anlatıldığı oyun, 18 Ocak Pazartesi saat 19.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde seyircinin beğenisine sunulacak. Öte yandan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Alizade'nin kişisel resim sergisi, Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde yer alıyor.

Sergi, 16 Ocak Cumartesi gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement